avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... instanta competenta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

instanta competenta

Buna ziua,
Anul trecut am incheiat cu o firma din Italia un contract pentru o tamplarie PVC pe care am confectionat-o si am exportat-o catre Italia.
Inaintea livrarii mi-a fost achitata o parte din bani ramanand vreo 700 Euro de plata pe care nu i-am mai primit.
As dori sa stiu daca instanta romana este competenta si cum ar trebui sa procedez pentru recuperarea banilor.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alina Cassandra Dobre , Avocat 11:15, 25 Martie 2011
trebuie studiat contractul: unde a fost incheiat, daca se specifica in contract daca are inserat in una din sectiunile sale o competenta aleasa de parti etc pentru a se stabili legea aplicabila si competenta de solutionare a litigiului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu partener extern louisa louisa Buna ziua, As dori sa deschid un proces pentru recuperarea unei sume de bani provenita dintr-un contract incheiat cu un partener din Italia cea avut ca scop ... (vezi toată discuția)
Rau-platnici din ue Katiusha Katiusha Ma poate ajuta cineva cu un sfat juridic? Lucrez la o societate ce are ca obiect de activitate TRANSPORT INTERNATIONAL DE MARFURI. Avem ff multi clienti ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, anul trecut blocul meu a intrat in programul de anvelopare ... Nicxus Nicxus Buna ziua, Anul trecut blocul meu a intrat in programul de anvelopare si respectiv apartamentul in care stau. Dupa terminarea anveloparii m-am lovit cu o ... (vezi toată discuția)