avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Rau-platnici din UE
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Rau-platnici din UE

Ma poate ajuta cineva cu un sfat juridic?
Lucrez la o societate ce are ca obiect de activitate TRANSPORT INTERNATIONAL DE MARFURI.
Avem ff multi clienti externi ( firme de prin toata Europa) ce comanda transporturi, insa NU MAI ACHITA FACTURILE.
Care este modalitatea legala de a-i actiona si de a ne recupera banii, in situatia in care acestia nu au nationalitate romana si, evident au sediul in afara Romaniei?
Mentionez faptul ca , notificarile pe care le trimit si prin care ii amenint cu judecata, NU FUNCTIONEAZA :(
Va adresați unui avocat pt a analiza în funcție de specificul activității societății dvs ce variante aveti,somație europeană de plata,alte proceduri etc.
Buna ziua,

In primul rand, in cadrul contractelor incheiate cu aceste firme, unde a fost aleasa competenta de solutionare a litigiilor? somatia europeana de plata, procedura de valoare redusa europeana, sunt multe proceduri, insa, daca s-a ales competenta in favoarea unei alte instante decat in Romania, oricare dintre aceste proceduri nu va functiona.
Multumesc mult! Am sa ma pun pe studiu.
Studiați mai bine adresele unor avocati ,astfel de dosare nu se rezolva în maniera in care doriti dvs,adică fără sa platiti un av.
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare debit firma din grecia miha33 miha33 Buna ziua, sunt de la o firma de intermediere in transporturi. acum cateva luni am efectuat transporturi pentru o firma din Grecia si acum intarzie nepermis de ... (vezi toată discuția)
European business number bap2006 bap2006 Buna ziua, ce stiti despre European Business Number? Am primit pe adresa firmei o scrisoare de la o entitate juridica din Germania, care solicita datele ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante best4ady best4ady am primit o hartie de la o firma de recuperare creante in legatura cu neplata unei facturi mai vechi la Orange. Ce se intampla daca nu o platesc? au dreptul sa ... (vezi toată discuția)