avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident auto, stare de ebrietate, victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident auto, stare de ebrietate, victima

Speta este simpla. Un prieten conducea in stare de ebrietate un autoturism si a acrosat un alt auto pe drum national. O persoana din acest autoturism este inca in spital ( 3zile deja) si asteapta sa vada cate zile de ingrijiri medicale va primi la final. Partea vatamata doreste sa ajunga la o intelegere si sa primeasca despagubiri. Cum vedetzi desfasurarea caului? Care este cea mai pesimista varianta?
Cel mai recent răspuns: DeanRomy , utilizator 11:51, 10 Iunie 2008
Cea mai buna solutie este impacarea.
Ramane numai conducerea in stare de ebrietate.

In cazul neimpacarii cu victima sau a unui numar mai mare de 60 zile de ingrijiri medicale (ceea ce nu cred ca este cazul) mai intervine si problema vatamarii corporale. In acest caz trebuie stabilit (si se va stabili) daca exista vreo legatura directa de cauzalitate intre modul de producere a accidentului si starea de ebrietate. Sa speram ca se va stabili ca NU.

Succes si tineti-me la curent cu derularea problemei.
Multumesc pentru raspunsuri si pentru rapiditatea cu care ati raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri vatamare corporala rca Gabriel1337 Gabriel1337 Buna ziua! Vineri seara am lovit pe trecerea de pietoni o doamna in varsta, accidentand-o pe aceasta si fiind nevoie de spitalizare. Culpa accidentului este ... (vezi toată discuția)
Despagubiri de la rca pt vatamari corporale goleasca goleasca Buna ziua, Vreau sa va intreb daca pot sa primesc despagubiri de la RCA , pentru vatamare corporala,.Daca da, care este cuantumul despagubirilor pe care pot ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)