Buna ziua. Am si eu o intrebare: lucrez cu carte de munca, sunt insarcinata in 5 luni, dar salariul este prea mic si as vrea sa ma angajez ca 'TITLUL II - Contractul individual de muncă-CAPITOLUL 7 - Munca prin agent de muncă temporară', se poate? Daca da, ce taxe se platesc din salariul luat si cine le plateste. Acest venit se ia in calcul la indemnizatia pt crestere copil?Multumesc
1. Veti incheia un contract individual de munca (CIM) si va plati si angajatorul si salariatul aceleasi contributii ca la orice CIM.
2. Un astfel de venit se ia in calcul la indemnizatia pentru CCC pana la 2 ani.
3. Daca media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului nu depaseste 600 lei nu are rost sa mai faceti un astfel de CIM pentru ca indemnizatia minima pentru CCC este de 600 lei.
Multumesc pt raspuns. Deci nu se mai face contract de colaborare. Dar daca am 2 contracte sa zicem cu minim pe economie: 600+600=1200x85%=1000+200 alocatie inseamna 1200 si nu 600lei.Mai am o intrebare: daca societatea nu plateste contributiile la asigurarile sociale mama mai beneficiaza de indemnizatie?Societatea e restanta cu 2 luni. Multumesc
1. Se vor lua in calcul toate CIM.
2. Eu vorbeam numai de indemnizatia pentru CCC care nu poate fi mai mica de 600 lei. La indemnizatie se mai adauga 200 lei = alocatie de stat pentru copii (pana ce copilul implineste 2 ani).
3. Pentru indemnizatia pentru CCC nu conteaza daca angajatorul a platit sau nu contributiile legale.
4. Indemnizatia pentru CCC este de 75% din veniturile pe cele 12 luni (nu e 85% cum spuneti dvs.).
Multumesc mult. Nu sunt eu cea in cauza, am intrebat pt o prietena. Credeam ca s-a revenit la 85%.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Ccc
mihaelapruteanu
buna ziua am si eu o intrebare lucrez de 1 an si 6 luni cu contract de munca si am ramas insarcinata ( mentionez ca contractul este pe o perioada nedeterminata ... (vezi toată discuția)