Buna ziua va rog frumos sa ma ajutati cu un exemplu de cerere tegiversare a unui dosar penal. Sunt cercetat intr-un dosar penal pentru ucidere din culpa. E un dosar mai complicat un pic ca eu am fost lovit de o alta masina care venea din sens opus aceasta a fugit si au dat sa ies eu vinovat, iar dupa lovitura cu masina aceasta ma aruncat intr-un copac si persoana din dreapta mea a decedat. A fost efectuata o prima expertiza, au cerut si supliment de expertiza ambele in favoarea mea. Si acum partea civila impreuna cu cel care ma lovit au mai cerut o expertiza si au trecut aproape 5 luni de atunci, si am vorbit cu cineva si mi-a spus sa fac o cerere de tegiversare a cazului la prim procuror. Imi puteti da un exemplu ? va rog frumos .
inceputul stiu :
Subsemnatul ..... domiciliat........., cercetat in dosarul....., sub savarsirea infractiunii de ucidere din culpa , dar mai departe nu stiu va rog frumos ajutati-ma. va multumesc !
nu exista cerere de tergiversare ca este contrar principilor dupa care se ghideaza dreptul penal in care cauzele se judeca cu destula rapiditate(cam asa ar trebui).
tergiversare inseamna amanare, cred ca la asta va referiti si asa ceva nu puteti cere.
puteti vorbi cu procurorul si sa discutati problema pentru care cereti sa se mai astepte...dar ce sa se mai astepte o expertiza??? daca este vorba de o expertiza, din start si procurorul o va astepta sa se finalizeze.
consultati-va cu avocatul dvs si nu mai urmati sfaturile amicilor lipsiti de cunostinte juridice.
TERGIVERSÁ vb. 1. a întârzia, a lungi, a tărăgăna, a trena, (înv.) a prelungi. (A mai ~ soluționarea problemei.) 2. v. amâna.
Nu există cereri de tărăgănare a procesului penal. Cel mult, puteţi face o cerere la procurorul care instrumentează cazul pentru a vedea care este stadiul dosarului. Angajaţi un avocat.
Cred ca vorbim de fapt despre o plangere la prim-procuror, in temeiul art. 278 C.p.pen., prin care invinuitul sa invedereze ca se incearca tergiversarea dosarului de catre partea vatamata, prin solicitarea (si eventual incuvintarea) abuziva a unei noi expertize, in conditiile in care s-au efectuat deja doua expertize judiciare.
va multumesc pentru raspunsuri. e vreun anumit termen ca un expert sa faca o expertiza tehnica auto? in legatura cu dl avocat gaita a acceptat in cele din urma procurorul pentru inca o expertiza. S-a incercat invinovatirea mea , dar daca si aceasta expertiza iese ca celelalte eu trebuie sa primesc NUP, asa mi-a spus si avocatul meu si sa ramana decat cel care ma lovit. Ca acesta pana sa apara prima expertiza era trecut ca martor apoi a trecut si el la calitatea de vinovat. vreau sa se faca ceva ca acest expert care face acum din ce am inteles si mai cunosc o persoana care a avut un accident si tot expertu acesta ia facut expertiza tot dupa mult timp 4-5 luni dar cu cereri la parchet a reusit in cele din urma sa fie gata expertiza. buna ziua
Expert in circulatie
jaros
de ce un expert in circulatie timp de doi ani si jumatate nu a reusit sa elaboreze o expertiza pentru un dosar penal de circulatie? cum poate fi \\"obligat\\" ... (vezi toată discuția)