avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... test paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

test paternitate

Buna ziua
Am "un copil"dintr-o relatie anterioara casatoriei,in urma procesului de contestare recunoastere paternitate,instanta a dispus prezentarea de probe prin testul HLA .
Ne-am prezentat la test si am urmat procedura.
In urma testului HLA a rezultat ca sunt exclus de la paternitate.(rezultat sosit astazi 25.03.2011ce este atasat dosarului in cauza)
In acesta situatie pot cere in instanta preschimbarea certificatului de nastere al minorului sau instanta va dispune acest lucru?
cum pot sa imi recapat atat banii pe care i-am dat la INML ,cat si cei pe care i-am trimis ca pensie de intretinere minorului mentionez ca nu am nicio restanta ?
pana la solutionarea dosarului in cauza (data 20.04.2011)trebuie sa mai trimit pensia de intretinere minorului,deoarece pe luna curenta am trimis?
care mai sunt caile de atac ale acestei persoane ,deoarece sunt in cautarea unui loc de munca (care se pare ca tocmai a venit) si nu ma pot tine de procese?

Va multumesc
Cu stima

.
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
adrian_chivu2001, utilizator
Cel mai recent răspuns: adrian_chivu2001 , utilizator 15:45, 25 Martie 2011
Banii pentru testul HLA, daca a fost dispus de Instanta, ii poti cere ca si cheltuieli de executare. Banii platiti ca si pensie alimentara, pe calea unei actiuni separate.

Nu mai plati pensie alimentara pentru ca nu o datorezi daca analizele au fost negative.
Va rog sa-mi spuneti daca :
in acest caz , schimbarea certificatului de nastere a minorului se va face din oficiu sau la solicitarea mea in mod expres in instanta?
Totodata am mai deschis si un proces de micsorare a pensiei de intretinere,deoarece eu si sotia (din motive medicale de ambele parti nu am putut avea copii si am recurs la adptie ceea ce s-a si intamplat). Acest dosar este blocat deoarece individa la solicitarea instantei a atasat un certificat de grefa prin care eu sa platesc in continuare pensie alimentara minorului(in cuantumul stabilit prin hotarare judecatoreasca anterioara) pana la judecarea cauzei de contestare a recunoasterii paternitatii.
Daca au sosit analizele de la INML si sunt exlus de a fi tatal minorului,acel dosar se mai judeca,sau se va anula din oficiu?

Va multumesc
Cu stima
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2011
adrian_chivu2001, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test paternitate negativ adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 Buna ziua Am [quot][b]un copil [/b][/quot]dintr-o relatie anterioara casatoriei,am inaintat in instanta doua dosare,unul de contestare recunoastere ... (vezi toată discuția)
Testul de paternitate adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 buna ziua am deschis un proces de contestare paternitate,instanta a dispus proba HLA la IML,probele sosite de la iml sunt: -[b]EU[/b] ... (vezi toată discuția)
Solutii adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 Buna ziua am un ,,[u]copil\" dintr-o relatie anterioara [/u]casatoriei,iar in timpul casatoriei,eu si sotia neputand avea copii din motive medicale atat ale ... (vezi toată discuția)