avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... test paternitate negativ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

test paternitate negativ

Buna ziua
Am
un copil
dintr-o relatie anterioara casatoriei,am inaintat in instanta doua dosare,unul de contestare recunoastere paternitate si celalalt de micsorarea pensiei alimentare,deoarece din motive medicale (atat ale mele cat si ale sotiei ) am recurs la adoptie.Prin urmare instanta a hotatrat sa se faca proba cu testul HLA .
Am urmat procedura s-au recoltat probe de sange de la toti trei,rezultatele au aparut EXCLUS TATA
Va rog sa-mi spuneti daca :
1-in acest caz , schimbarea certificatului de nastere a minorului se va face din oficiu sau la solicitarea mea in mod expres in instanta?
2-in procesul de micsorare a pensiei de intretinere dosarul este blocat deoarece individa la solicitarea instantei a atasat un certificat de grefa prin care eu sa platesc in continuare pensie alimentara minorului(in cuantumul stabilit prin hotarare judecatoreasca anterioara) pana la judecarea cauzei de contestare a recunoasterii paternitatii.
3-Daca au sosit analizele de la INML si sunt exlus de a fi tatal minorului,acest dosar se mai judeca,sau se va anula din oficiu?
4-care mai sunt caile de atac ale acestei individe ,daca rezultatele s-au dovedit a fi negative,adica EXCLUS TATA

Va multumesc
Cu stima
Nu se anuleaza, se admite cererea de contestare a paternitatii, se stabileste faptul ca nu sunteti tatal copilului si se dispune eliberarea unui nou certificat de nastere pt minor.Deasemenea se poate dispune incetarea platii pensiei de intretinere.
Analiza ar trebui sa fie de ajuns pt ca instanta sa dea hotararea.
Va rog din suflet sa imi spuneti daca acest test se mai poate contesta si daca da ,pe cheltuiala cui?

va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test paternitate adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 Buna ziua Am \"un copil\"dintr-o relatie anterioara casatoriei,in urma procesului de contestare recunoastere paternitate,instanta a dispus prezentarea de ... (vezi toată discuția)
Solutii adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 Buna ziua am un ,,[u]copil\" dintr-o relatie anterioara [/u]casatoriei,iar in timpul casatoriei,eu si sotia neputand avea copii din motive medicale atat ale ... (vezi toată discuția)
Efecte adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 Buna ziua am un ,,[u]copil\" dintr-o relatie anterioara [/u]casatoriei,iar in timpul casatoriei,eu si sotia neputand avea copii din motive medicale atat ale ... (vezi toată discuția)