Buna ziua
Am
un copil
dintr-o relatie anterioara casatoriei,am inaintat in instanta doua dosare,unul de contestare recunoastere paternitate si celalalt de micsorarea pensiei alimentare,deoarece din motive medicale (atat ale mele cat si ale sotiei ) am recurs la adoptie.Prin urmare instanta a hotatrat sa se faca proba cu testul HLA .
Am urmat procedura s-au recoltat probe de sange de la toti trei,rezultatele au aparut
EXCLUS TATA
Va rog sa-mi spuneti daca :
1-
in acest caz , schimbarea certificatului de nastere a minorului se va face din oficiu sau la solicitarea mea in mod expres in instanta?
2-
in procesul de micsorare a pensiei de intretinere dosarul este blocat deoarece individa la solicitarea instantei a atasat un certificat de grefa prin care eu sa platesc in continuare pensie alimentara minorului(in cuantumul stabilit prin hotarare judecatoreasca anterioara) pana la judecarea cauzei de contestare a recunoasterii paternitatii.
3-
Daca au sosit analizele de la INML si sunt exlus de a fi tatal minorului,acest dosar se mai judeca,sau se va anula din oficiu?
4-care mai sunt caile de atac ale acestei individe ,daca rezultatele s-au dovedit a fi negative,adica EXCLUS TATA
Va multumesc
Cu stima