avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dupa cat timp se sterge cazierul si care sunt ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dupa cat timp se sterge cazierul si care sunt conditiile

buna pentru toti
am fost condamnat in 1997 la 3,2 ani in lipsa pentru furt auto ajutat de un prieten ,am fost condamnat in lipsa si pedeapsa sa prescris presupun in 2007 .Asi vrea sa stiu care sunt procedurile pentru ami curata cazierul si dupa cat timp de la prescrier esi ce demersuri trebuie sa fac pentru a obtine un cazier judiciar curat.
Poate v- a intrebati de ce nu m-am presentat la proces ...eram in USA din 1996 septembrie si nu avea rost nu mai pupam o alta visa ...
In cazul dvs. nu intervine reabilitarea de drept, ci este necesar sa formulati cerere pentru reabilitarea judecatoreasca a pedepsei aplicate.
Termenul este de 5 ani la care se adauga 1/2 din cuantumul pedepsei aplicate (7 ani), adica 3,6 ani = total 8 ani si 6 luni.
Termenul de 8 ani si 6 luni se calculeaza de la data la care a luat sfarsit executarea pedepsei principale ( nu de la eliberare).
Art. 135 c.pen.
Reabilitarea judecătorească
Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanţa judecătorească:
.........................................
b) în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani până la 10 ani, după trecerea unui termen de 5 ani, la care se adaugă jumătate din durata pedepsei pronunţate;
Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
salutar. eu am fost condamnat la 5 luni cu suspendare in data de 19.03 2013. dupa cat timp mi se sterge cazieul? eu stiam de 1 an de la hot definitiva. mai am si 2,5 luni de pedeapsa complementara sau termen de incercare. va rog un raspuns. ma reabilitez de drept sau fac vreo cerere undeva?
Buna ziua as dori da stiu la o condamnare de 8luni café ñu a fost savarsita si su trecut 2 año, dupa cat timp se sterge ?
Unde trebuie depusa aceasta cerere?
Am si eu o intrebare , Daca o persoana is face sentinta si o terminat toata pedeapta cum i se sterge CAZIERU casa fie curat ... si sa nu mai apare ca o facut puscarie ??

Alte discuții în legătură

Cand imi expira cazierul judiciar??? tanase_78 tanase_78 Fratele meu a fost condamnat la 3 ani si 6 luni in cu executare.A facut pedeapsa acum este liber din 2014.Cand o sa aiba cazierul curat...Dupa cati ani??? (vezi toată discuția)
Reabilitare inainte de termen buna ziua am fost condamnat definitiv pe 6.11.2016 la 3 ani si ... Traian U Traian U Buna ziua am fost condamnat definitiv pe 6.11.2016 la 3 ani si 8 luni cu executare si 5 ani pedeapsa complementara. Am iesit conditionat pe 10.07.2018. Pot ... (vezi toată discuția)
Este posibil? mihai.m14 mihai.m14 buna ziua! imi poate spune cineva daca pot face o cerere de reabilitare inainte de termen?am fost condamnat definitiv in 2012 am fost eliberat in 2014 si nu ... (vezi toată discuția)