avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Acordul vecinilor?!
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Acordul vecinilor?!

Buna ziua,

Urmeaza sa mi deschid un PFA cu activitati consultanta de mediu si reprezentant vanzari.

In conditiile in care activitatile de mai sus se desfasoara doar la sediul clientului credeti ca se poate sa infiintez PFA fara acodul vecinilor?
Pur si simplu nu vreau sa stie ce fac eu.

Locatia Bucuresti
Cel mai recent răspuns: melcu79 , utilizator 15:38, 30 Martie 2011
Exact acesta este motivul necesitatii acordului vecinilor ;pentru a putea declara sediul PFA la domiciliul dvs ,este necesar acordul tuturor vecinilor
In baza acordului tuturor vecinilor invecinati cu solicitantul,presedintele de asociatie comunica acordul asociatiei de proprietari pentru inregistrarea sediului social al PFA la domiciliul proprietarului
din pacate depinde si de practica institutiilor din judetul/orasul de care apartineti. in mod normal nu va trebuie acordul vecinilor.
In aceasta situatie,cand precizati ca in mod normal nu trebuie acordul vecinilor, cum poate fi combatut art 42 din L nr 230/2007 [
b]Schimbarea destinatiei locuintelor ,precum si a spatiilor cu alta destinatie decat acea de locuinta fata de destinatia initiala,conform proiectului initial al cladirii,se poate face numai cu avizul comitetului executiv si cu acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza ,pe plan orizontal si vertical ,spatiul supus schimbarii
?
La ONRC declarati ca nu desfasurati activitatati comerciale la sediul social- declaratie Model 1 -si implicit nu aveti nevoie de acordul vecinilor .Pe declaratia Model 2-verso ,completati rubrica "Activitati desfasurate in afara sediului social/sediilor secundare ". Acolo se incadreaza activitatile care se desfasoara la domiciliul /sediul beneficiarilor.

goe_07 a scris:

In aceasta situatie,cand precizati ca in mod normal nu trebuie acordul vecinilor, cum poate fi combatut art 42 din L nr 230/2007 [
b]Schimbarea destinatiei locuintelor ,precum si a spatiilor cu alta destinatie decat acea de locuinta fata de destinatia initiala,conform proiectului initial al cladirii,se poate face numai cu avizul comitetului executiv si cu acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza ,pe plan orizontal si vertical ,spatiul supus schimbarii
?

NU se schimba nici o destinatie initiala; faptul ca eu citesc in casa nu transforma locuinta in biblioteca si nici daca scriu la calculator nu inseamna ca am transformat locuinta in centru informatic.

Va multumesc celor care mi-au dat un punct de sprijin.

Alte discuții în legătură

Acord vecin necesar la infiintarea pfa catalinu catalinu Buna seara, Din motive pe care probabil le cunoasteti doresc sa trec pe PFA. Mentionez ca lucred in domeniul IT-consultanta. Am aflat cu stupoare ca am ... (vezi toată discuția)
Acord vecini pt. pfa SpF2016 SpF2016 Vreau sa infiintez PFA in apartamentul proprietate personala. Am inteles ca e nevoie de acordul vecinilor cu care am pereti comuni + al asociatiei. Dar pe ... (vezi toată discuția)
Cod caen 8690 GP Gina GP Gina Bună ziua , vă rog să-mi spuneți dacă am înființat un srl pe acest cod de ce trebuie să am punct de lucru , dacă activitatea se desfășoară la ... (vezi toată discuția)