avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce fel de contract ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce fel de contract ?

Buna ziua, as avea nevoie de sfatul d-voastra. As dori sa stiu ce fel de contract as putea incheia cu mama, in care nu e necesar acordul unchiului meu( el avand drept de uzufruct viager) si nu poate fi atact nici de frati mei mai tarziu . Sa va expun situatia. In urma cu cativa ani fratele mamei mele a avut restante mari la asociatie si era pe cale de a fi evacuat, atunci mama ptr. ca unchiul sa nu ajunga in strada a hotarat sa cumpere apartamentul unchiului meu, el avand drept de uzufruct viager. De aproximativ 3 ani mama nu-si mai permite sa plateasca si cheltuielile acestui apartament, si ne dorind ca unchiul meu sa ajunga in strada am inceput eu sa platesc cheltuielile(apa, curent,gaz, impozit). Mai am doi frati care nu-si permit, nu doresc sa contribuie si ei la plata cheltuielilor acestui apartament. Eu sunt dispusa sa platesc in continuare cheltuielile ce apar ptr. ca unchiul meu sa aibe unde sta( chiar daca el nu doreste ca eu sa-mi asum aceasta raspundere), dar nu sunt insa maica teresa si as dori in schimb sa-mi ramana mie apartamentul. Va multumesc anticipat ptr. raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 14:02, 9 Iunie 2008
vedeti posibiliatatea unui contract de vanzare-cumparare.

av. vasilescu
Cea mai buna varianta ramine contractul de vanzare-cumparare, insa nimeni nu va poate garanta ca acel contract nu va fi atacat de fratii dvs. dupa decesul mamei, in situatia in care se depaseste rezerva succesorala stabilita de lege pentru descendenti ( fratii), ascendenti ( parintii mamei) si sotul supravietuitor ( tata).
E bine sa prezentati notarului aceste aspecte si sa ii spuneti ce bunuri mai are mama. El va face un calcul si, functie de ce spune, veti vedea daca e bine sa faceti sau nu aceasta tranzactie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager d_cristina23 d_cristina23 Buna Ziua! Am si eu o intrebare. Dupa moartea tatalui sotul meu, impreuna cu cei 2 frati si mama lui au mostenit de la tatal lor apartamentul in care au ... (vezi toată discuția)
Proces MariusBucur MariusBucur Buna ziua.Vreau sa va expun problema mea.Eu am avut incheiat cu mama un contract de intretinere in care mama si a pastrat dreptul de uzufruct viager.Mamam mea ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma si pe mine in legatura cu un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager valentin8902 valentin8902 prin anul 2007 am semnat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager, eu fiind nuda proprietate a imobilului iar unchiul meu cumparator al dreptului de ... (vezi toată discuția)