buna ziua. am si eu problema.sunt sef pct lucru la o sala de jocuri...nu am pregatire de contabil decit scoala profesionala,in schimb am fost numit pe acest post fiind mai descurcaret decit ceilalti....ideea este ca de ceva timp am inceput sa ma incint sa joc la aparate si am lipsa bani in sold de casa.....vreau sa stiu ce as putea face si ce se intimpla daca ma afla seful meu la un moment dat..multumesc mult.
Draga "cristak"
Stimata doamna a dat un raspuns extrem de pertinent.
Ceea ce ai spus referitor la rezolvarea "in legislatia muncii"se refera la cu totul alte pagube (in general cele reglementate de L 22/1969-legea gestiunii in ceea ce priveste minusul in gestiune generat de neglijenta) in nici un caz la lipsa banilor din casa generate de sustrageri din partea gestionarului.
Banii din casa sunt inregistrati zilnic si se predau zilnic, fapt evidentiat in Registrul de casa, or tu i-ai sustras anterior ceea ce inseamna ca registrul de casa nu e intocmit in corelatie cu incasarile si platile zilnice. Acest fapt e usor de demonstrat prin verificarea inregistrarilor aparatelor (in cazul tau).
Practic tu ai falsificat cuantumul incasarilor si ai bagat banii in buzunar.
Aceasta fapta se numeste DELAPIDARE.
Esti un caz lejer de probat.
Cam intr-o luna esti trimis in judecata si apoi cam in 2 luni ai condamnarea la instanta de fond.
Parerea mea este sa acoperi "gaura" cat mai repede si sa taci din gura pentru ca in cazul ca esti descoperit sa te alegi doar cu o amenda administrativa.
Bine, asta sa o faci numai daca ma crezi.;)
va multumesc ptr ajutor...as mai dori sa stiu care este pedeapsa ptr astfel de fapte...cit as lua ptr ce am facut caci gaura este destul de mare si nu stiu daca voi reusi sa o acopar...
Ca sa fi sigur ca nu vei primi o pedeapsa, chiar cu suspendare, fa rost de bani si achita-i.
Crede-ma ca vei avea o paguba mult mai mare daca vei fi prins, si stii la fel de bine ca mine ca in cazul tau ai avut noroc ca inca nu s-a aflat.
Daca returnezi banii risti cel mult amenda administrativa.
Bafta!