avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre contracte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre contracte

as dori , in masura in care este posibil , informatii cu privire la incheierea unui contract in general,respectiv:
1.daca spre exemplu,X doreste sa se predea la





































































































































as dori ,in masura in care este posibil informatii cu privire la incheierea unui contract in general,respectiv:
1.spre exemplu, daca X doreste sa se dea in intretinere la Y,intre aceste parti incheindu-se un acord de vointe, dar, cu toate acestea partile nu doresc sa incheie un contract de intretinere,ci contract de vanzare,cumparare pentru evitarea tuturor consecintelor ce decurg dintr-o atare operatiune juridica, ce se-ntampla? care sunt consecintele in plan juridic?
2.se poate recurge la o asemenea stratagema pentru ca partile raportului juridic civil sa evite efectele pe care le genereaza ceea ce de fapt partile doresc in realitate.cu alte cuvinte este legal a se intreprinde asemenea...nu stiu cum sa le spun dar se-ntelege
3.altfel spus se poate in fata notarului incheia un contract de vanzare-cumparare,indeplinind toate conditiile de validitate , de proba si de opozabilitate fata de terti si cu respectarea tuturor procedurilor care se impun intr-o atare operatiune,cand partile au cu totul o alta intentie si anume aceea de a" incheia " un" contract" de intretinere.
4.deci,este valabila incheierea contractului de vanzare-cumparare si mai presus de orice esteLEGALA.
VA MULTUMESC.
'"







Cel mai recent răspuns: ContSters200284 , utilizator 21:59, 26 Martie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
ce sa dea in intretinere? care ar fi obiectul contractului de vanzare-cumparare in speta dvs? in cazul unui contract de vanzare-cumparare obiectul e transmiterea unui bun contra unui pret.
Prin simulatie se pot incheia doua contracte:
- unul public, de vanzare-cumparare, avand toate beneficiile unui astfel de contract si aplicandu-se in raporturile dintre parti si terti (opozabil tertilor);
- unul secret, de intretinere, ale carui dispozitii se vor aplica intre parti.

Dezavantajul unui asemenea demers este acela ca, daca tertii ajung sa cunoasca existenta actului secret, pot introduce actiune in simulatie, actiune in care ei pot dovedi existenta contractului secret prin orice mijloc de proba, inclusiv prin proba cu martori, indiferent de valoarea contractului. Aceasta pentru ca ei nu sunt parti in contractul respectiv.
In plus, tertii de buna-credinta care probeaza existenta contractului secret pot alege ca fata de ei sa se aplice contractul secret, nu cel public, astfel ca se pierd eventualele avantaje ale contractului public de vanzare-cumparare.

Trebuie luat in considerare si faptul ca daca prin simulatie se evita plata taxelor sau se savarseste o alta infractiune ori contraventie, raspunderea penala sau contraventionala subzista.

1. Raspunsul la aceasta intrebare rezulta de mai sus: actul secret se aplica intre parti, cel public este opozabil tertilor. Daca se savarseste o infractiune prin contractul secret, raspunderea exista oricum.

2. Da, este legala simulatia in sine, dar nu uzul de aceasta pentru mascarea unei infractiuni.

3. Da, se poate incheia contractul de vanzare-cumparare in fata notarului si contractul real sub semnatura privata. Daca in schimbul intretinerii se preda un bun imobil (teren), va trebui ca si contractul secret sa fie incheiat in forma autentica, pentru opozabilitate.

4. Este valabila daca se intrunesc toate conditiile cerute de lege pentru incheierea respectivelor contracte si este legala daca nu se face in sensul eludarii altor legi. In sine, simulatia este legala.

Mentiune: cred ca ati luat in calcul aceasta varianta pentru dobandirea unui imobil in schimbul intretinerii. Este o varianta buna, dar trebuie sa incheiati si contractul de intretinere pentru ca, daca se castiga o actiune in simulatie, tertii pot dovedi existenta acelui contract cu martori, nefiind parte la el, dar dumneavoastra il veti putea proba numai prin inscris, valoarea depasind suma minima prevazuta (250 de lei). Faptul ca ar fi admisa o actiune in simulatie ar insemna aplicabilitatea contractului secret fata de terti, iar dumneavoastra ar trebui sa-l puteti proba macar pe acesta. Ceea ce vreau sa spun este ca, din punctul meu de vedere, ar trebui sa incheiati ambele contracte in forma scrisa, nu numai pe cel de vanzare-cumparare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2011
ContSters200284, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declararea simulatiei pauul_sorin pauul_sorin vreau sa declar simulatia intr-un contract de vanzare cumparare pentru un imobil. Intre mine si fostul proprietar este incheiat un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Simulatie contract vanzare-cumparare geco geco Acum cateva zile am fost chemat in judecata pe aceasta tema de catre un batran care locuieste intr-un apartament pe care l-am vandut cu vreo 5 ani in urma ... (vezi toată discuția)
Mostenire shopi777 shopi777 In anul 2011,eu impreuna cu mama si sora am facut succesiunea pentru bunurile ramase in urma decesului tatalui meu. In urma succesiunii dintr-un ... (vezi toată discuția)