avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Incalcarea flagranta a legii 230/2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Incalcarea flagranta a legii 230/2007

Buna ziua ! Revin cu supararile mele, locuiesc intr-un bloc unde comitetul impreuna cu administratora de bloc au incalcat legea flagrant . Pot dovedi cu acte suficient de multe numai pe anul 2010 sunt cel putin 20 de infractiuni . Va rog sa imi mai spuneti daca pot cere cazier judiciar in numele meu ptr. administratora care a comis faptele , am o banuiala ca are si cazier .Si o inca o intrebare, pot cere audit financiar contabil in calitate de proprietar ? Cu anticipatie va multumesc .
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua! Cu tot respectul va multumesc ptr. raspuns, daca se dovedeste ca am dreptate, ma reprezentati gratuit in instanta ? Am spus caci am acte doveditoare din care reiese clar infractiunile . Am citit legea 230/2007 si am inteles ca trebuie ca orice lucrare ce priveste partile comune , administratorul trebuie sa prezinte 3 oferte minim in ceea ce priveste lucrarea in speta . Ori in ultimii 10 ani nu exista asa ceva la nici o lucrare facuta la partile comune. Adaugarea a unor scrisuri intr-un proces verbal dupa ce a fost semnat cum se numeste ?

Mai exact mergeti la articolul 37 din legea sus mentionata . Inca odata multumiri
1-Nu puteti solicita eliberarea cazierului judiciar in calitatea de proprietar pentru angajatii asociatiei de proprietari
2-Daca aveti suspiciuni referitor la existenta de cazier judiciar .puteti contacta persoanla serviciul specializat din cadrul primariei care va poate lamuri situatia administratorului de imobil
3-Daca suspiciunile dvs sunt sustinute si probate inclusiv de catre cenzorul,sau comisia de cenzori a asociatiei ,aveti dreptul sa sesizati oficial serviciul specializat din cadrul primariei ,care in temeiul art 55 din L nr 230/2007 are competenta sa dispuna efectuarea de expertiza financiar contabila
4-Lipsa selectiei de oferte,nu conduce obligatoriu la existenta de infractiuni
In art.37 nu se pomeneste de 3 oferte. De unde ati scos acest numar. Plus ca in comitetul executiv se discuta si se decide asupra unei firme cu care se face lucrarea. Firma poate fi aleasa sa execute o lucrare si daca a mai executat lucrari in bloc si comitetul a fost multumit de executie. De ce ar cauta alta firma? Doar ca sa se afle-n treaba? Nu zic ca asa o fi si la dv., dar din ce ne-ati spus pana acum nu se intrezareste nicio infractiune.

Dar daca doriti sa faceti reclamatie, o puteti face la primarie la compartimentul de relatii cu asociatiile de proprietari.

Alte discuții în legătură

Tragerea la raspundere a administratorului in cazul unei ``reparatii cu costuri si calitate indoielnica`` Conrad Conrad Din fondul de reparatii al blocului s-a efectuat o plata de x ron catre o persoana fizica autorizata(cunostinta a administratorului) pentru o reparatie la ... (vezi toată discuția)
Reparatie fatada odishor odishor Buna ziua revin cu un subiect in speranta ca voi gasi cu ajutorul dvs rezolvare: apartament etajul 4 cu tencuiala cazuta pe suprafata destul mare.Am dorit ... (vezi toată discuția)
Conflict de interese? Almaris Almaris As dori sa expun doua situatii. Exista vreo problema din punct de vedere legal daca firma la care un administrator imobile persoana fizica este asociat va ... (vezi toată discuția)