avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Conflict de interese?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Conflict de interese?

As dori sa expun doua situatii. Exista vreo problema din punct de vedere legal daca firma la care un administrator imobile persoana fizica este asociat va presta servicii de reparatii la zidaria imobilului unde este angajat? Cu acordul proprietarilor din imobil, desigur.

Dar in cazul in care firma care administreaza imobilul in mod frecvent, mai presteaza si alte servicii de reparatii, intretinere pentru care are autorizatie, dar care nu au fost mentionate in contractul semnat initial? Trebuie incheiate contracte pentru fiecare lucrare in parte? Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2016
Almaris, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:35, 3 Aprilie 2016
Proprietarii au ales un Comitet Ex care sa ia decizii in numele lor, prin urmare nu eista obligativitatea ca proprietarii sa isi exprime acordul pentru executarea unor lucrari cu o anumita firma.
Atata timp cat sunt mai multe oferte iar comitetul ex. alege oferta cea mai competitiva din punct de vedete tehnico-economic nu exista niciun conflict de interese.
In cadrul contractului de administrare se pot negocia si executarea de lucrari curente pentru intretinerea imobilului dar daca sunt lucrari de amploare (cum este zidaria imobilului) acestea nu se pot executa decat in baza unei selectii de oferte.

Art. 37-L230/2007
Pentru lucrarile privind proprietatea comuna, administratorul, tinand seama de pret, durata de executie si calitate, supune spre analiza, selectie de oferte si aprobare comitetului executiv al asociatiei de proprietari ofertele operatorilor economici care satisfac cerintele, in vederea executarii lucrarilor, conform legislatiei in vigoare.
Daca proprietarii sunt de acord, intelegand aici ca situatia este cunoscuta si acceptata de comitetul executiv, nu exista conflict de interese, fiind vorba de persoana juridica privata, in cazul asociatiei.

Daca firma de administrare face lucrari in afara celor convenite in contractul initial semnat cu asociatia de proprietari, sigur, de fiecare data trebuie sa emita factura separata si, deci, sa fie platita in plus fata de suma curenta lunara.

imobil = apartament
condominiu = bloc de locuinte.
Curtea Constituțională a decis, că o sintagmă din art. 301 alin. (1) din Codul penal este neconstituţională. Astfel, magistrații constituționali au stabilit că incriminarea infracţiunii de conflict de interese în mediul privat reprezintă o încălcare nejustificată a libertăţii economice şi a dreptului la muncă.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista incompatibilitate? Maria1994 Maria1994 Administratorul blocului in care locuiesc este si directorul unei firme de construcții. Se accepta acest lucru? Nu sunt incompatibilitate cele 2 ... (vezi toată discuția)
Administratorul de bloc lary10 lary10 buna ziua .as vrea sa ma ajutati in urmatoarea problema. administratorul de bloc are firma de administratie dar si firme de reparatii ,intretinere iar el ... (vezi toată discuția)
Reparatie fatada odishor odishor Buna ziua revin cu un subiect in speranta ca voi gasi cu ajutorul dvs rezolvare: apartament etajul 4 cu tencuiala cazuta pe suprafata destul mare.Am dorit ... (vezi toată discuția)