avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Aplicarea Legii nr. 263/2010 - grupa I de munca, data ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Aplicarea Legii nr. 263/2010 - grupa I de munca, data pensionarii

am 32.5 ani de servici,din care 21 ani grupa I , 75%
55.5 ani
F
-dupa legea noua a pensiilor,263 mi se face reducereade varsta?
-pot iesi la pensie pt.limita e varsta?
-pe unele site-uri se spune ca putem beneficia de reducere de varsta doar daca depunem dosarul de pensionare pana la 31 martie 2011;e adevarat? sa ma grabesc?
-am cartea de munca la scanat,depusa de institutia la care lucrez,dar am o copie xerox.Pot depune dosarul cu copia xerox?
va multumesc pentru raspuns,marinela
Cel mai recent răspuns: baican constantin , utilizator 11:47, 27 Martie 2011
Din pacate graba dumneavoastra nu mai are nici o justificare in momentul de fata, pentru ca prevederile articolului 167 indice 1 din legea 19/2000, la care va referiti nu se mai regasesc si in legea 263/2010. Trebuia sa va grabiti sa depuneti dosarul de pensie pana la 31-12-2010, cand ati fi indeplinit conditiile de pensionare conform articolului mai sus mentionat, dar asta este alta discuti.
Parerea mea este ca acum aveti doua posibilitati.
1 Sa stabiliti daca activitatea prestata de dumneavoastra se regaseste in anexa 2 din legea 263/2010 si societatea la care ati lucrat in anexa 3 a aceleiasi legi si sa solicitati eliberarea unei adeverinte (dar aici mai este o problema cu procentul de 75%).
2 Sa solicitati pensionarea anticipata (fara penalizare) penrtu ca indepliniti cele doua conditii, varsta 60/3 - 5 = 55/3 ani si stagiu, fara stagiu asimilat 30/3 + 8 = 38/3 ani.
Eu va recomand varianta 2, pentru ca valoarea pensiei va vi aproximatv egala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere privind acordarea pensiei pentru limita de varsta respinsa ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna seara am si eu o nelamurire: Numele meu este Toader Dobrita varsta de 55 de ani .An lucrat la CFR 20 de ani vechime la care mi s-a adaugat 9 ani si 4 ... (vezi toată discuția)
Cand poate iesi tata la pensie? lise lise Buna ziua.Tatal meu este nascut la data de10-03-1955.el are lucrat 35 de ani.din care 8 ani -6 luni in gr 1 de munca si 12 ani-2 luni in gr 2 de munca si14 ... (vezi toată discuția)
Contestatie - cerere de pensionare respinsa vali_ono vali_ono Buna ziua, Va solicit ajutorul in vederea formularii contestatiei cererii de pensionare (pentru o persoana de sex feminin) decizie de pensionare continand ... (vezi toată discuția)