avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dreptul la somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dreptul la somaj

Buna ziua,
Lucrez in agricultura, unde pe timp de iarna nu avem de lucru .Aceasta problema am rezolvat-o pana acum cu somajul.Toamna intram in somaj,primavara ne agajam.Intrebarea mea este daca s-a schimbat ceva in acest sens, adica daca din 24 luni se acumuleaza 12 luni de cotizare mai avem drept la ajutor de somaj ?Acum am auzit ca trebuie cotizat 12 luni neintrerupt pentru a beneficia de ajutor de somaj.
Cel mai recent răspuns: MADALINA SALOMIA , Consultant fiscal 23:42, 26 Martie 2011
Pentru a beneficia de somaj perioada este aceeasi, adica 12 luni in ultimele 24 luni, dar cu conditia ca cele 12 luni lucrate sa nu reprezinte stagiu pentru o alta perioada in care ati primit somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj? edinutza_87 edinutza_87 Buna ziua.am o intrebare.eu lucrez la o firma sezoniera care vara are activitate si iarna nu.eu in iarna am fost in somaj acum urmeaza sa ma angajez din nou si ... (vezi toată discuția)
Somaj absalom34 absalom34 In luna septembrie 2016 am incetat contractul de munca cf. art. 81 al (7), avand o vechime de 30 ani, ultimii 17 in acelasi loc. Conform legii in urma ... (vezi toată discuția)
Conditii somaj meirosustefan meirosustefan Sunt angajat la SNIF SA din 2001, societate de stat. Datorita dificultatilor financiare ale societatii am fost trimis in somaj pe perioada iernii (conform unui ... (vezi toată discuția)