avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament in vila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament in vila

Buna seara .
Va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac in cazul in care vreau sa cumpar un apartament intr-o vila construita D+P+3 pentru a fi sigur ca nu pierd banii.
Ca sa beneficiez de un pret bun trebuie sa platesc banii cash si cat se poate de repede.
Proprietarul imi spune ca nu poate face contract de vanzare cumparare deoarece momentan nu are toate actele gata si nici cadastru si intabulare.
Imi propune ca sa ma bage ca si asociat la constructia respectiva si "la receptie" ( nu stiu ce inseamna asta ) iar la finalizarea constructiei sa imi de-a apartamentul respectiv.
Va rog sa imi dati cat mai multe sfaturi (pe ce cai si ce solutii trebuiesc adoptate in conditia asta) pentru a nu fi in situatia de a fi inselat sau a pierde banii.
Multumesc anticipat pentru ajutorul dat.
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Eugen Titoiu , Avocat 21:34, 26 Martie 2011
va sfatuiesc sa mergeti la notar impreuna cu respectivul domn , sa-i puneti acestuia in vedere operatiunea pe care doriti sa o efectuati iar de acolo va indruma notarul.mult succes
Probabil ca va spune adevarul .Daca imobilul este in constructie nu poate avea cadastru si carte funciara decat dupa intocmirea procesului - verbal de receptie a acestuia . Ceea ce va propune vanzatorul este realizabil din punct de vedere juridic.
Problema de fapt pe care o vad eu este aceea a posibilitatii ca imobilul in intregul sau sa nu poata fi realizat din punct de vedere financiar si dumneavoastra sa nu va puteti muta in acesta .
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2011
Cabinet avocat Eugen Titoiu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare/cumpare ionutalex86 ionutalex86 Buna ziua. Doresc sa achizitionez o garsoniera iar managerul de proiec mi-a oferit un pret la plata cash (25000 euro).am dat 500 euro la rezervare garsoniera ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare cu plata a 90% din suma euvictoria euvictoria Buna ziua, Pe data de 1 iulie voi incheia un antecontract de vanzare-cumparare la un notariat agreat de dezvoltator, pentru un apartament in Bucuresti.Pentru ... (vezi toată discuția)
Apartament nou cu multiple probleme MagiranL MagiranL Am, cumparat un apartament in Drm Malu Mierii si ma confrunt cu mai multe probleme: - nu exista parcare, stiu ca legea obliga constructorul - nu a respectat ... (vezi toată discuția)