avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pot sa ies din tara cu copilul minor????
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pot sa ies din tara cu copilul minor????

sunt in proces cu tatal copilului meu(2ani si 8 luni) ,peste 2 saptamani se va terminasi vreau sa stiu daca,dupa ce imi va fi incredintat,voi putea sa ies din tara si sa ma stabilesc in germania cu tot cu copil???
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:20, 28 Martie 2011
Dupa obtinerea unei hotarari definitive de incredintare a minorului,cu aceasta puteti iesi din tara impreuna cu minorul
pentru a putea parasi tara cu copilul dvs minor, este imperios necesar ca instanta sa pronunte o hotarare care sa va fie dvs favorabila(in sensul incredintarii dvs minorului).Dupa ce HJ va ramane definitiva si irevocabila, veti avea posibilitatea sa parasiti tara impreuna cu minorul, fara a mai fi nevoie de acordul ex-sotului.
retineti ca si in acest context, veti avea obligatia sa permiteti vizitarea minorului asa cum a stabilit instanta de judecata de catre ex-sot
As avea o intrebare asemanatoare, copilul meu are dubla cetatenie dar doar acte straine, deci tatal nu este roman. In aceste conditii, ca sa parasesc Romania cu el am nevoie de incuviintarea cuiva ?

Multumesc.
Daca una dintre cetatenii este cea romana,nu cred ca aveti nevoie decat de hotararea de incredintare definitiva pronuntata de o instanta romaneasca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara cu minor de 7 ani dupa divort mamica_1 mamica_1 Buna ziua, Am divortat in 2008 si am primit o hotarare definitiva si irevocabila de incredintare catre mama a minorului. Custodia nu este comuca, imi ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu un copil minor felice76 felice76 Buna ziua! As dori sa ma informati cu privire la conditiile care sunt impuse pentru iesirea din tara a unui copil minor.Precizez ca imi este incredintat ... (vezi toată discuția)
Conditii iesire din tara cu minor camy29 camy29 daca sunt divortata de sotul meu iar legea mia dat mie copilul pentru ca nu sa prezentat la divort pot iesi cu copilul din tara fara acordul lui? (vezi toată discuția)