avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Inscriere la masa credala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Inscriere la masa credala

Buna,
speta este urmatoarea:
O societate cu profil constructii incheie un contract cu o persoana fizica pentru a executa lucrari de renovare intern si exterior.
Beneficiarul incheie un contract prin care stabileste clar obiectul, pretul si lucrarile pe care le are de executat.
Pretul este stabilit pe faze de lucru.
Problema este urmatoarea: beneficiarul a platit in avans aproape toata suma in conditiile in care societatea nu a executata decat 40-45% din lucrari dupa care isi ia oamenii si o intinde.
Intre timp societatea intra in insolventa.
Intrebare: pot sa ma inscriu la masa credala in conditiile in care am urmatoarele probe: contractele semnate inclusiv pentru primirea sumelor de bani, notificarea pe care i-am facut-o prin executor, si inscrisuri din care rezulta operatiunile pe care le-am executat cu persoane fizice pe care le-am pus sa semneze pentru fiecare operatiune si plata in parte.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Borza , utilizator 10:43, 27 Martie 2011
Da, puteti sa va inscrieti la masa credala.
Formulati o cerere de creanta pe care o depuneti la tribunalul de unde apartine societatea, in care sa mentionati numarul de dosar in care s-a deschis procedura insolventei.
Depuneti la dosar toate aceste acte de care vorbeati, si ar fi indicat sa luati legatura si cu administratorul judiciar (sau lichidator), depinde de procedura deschisa.
Multumesc. Procedura este simplificata. Este dacat un creditor Administratia Finantelor Publice cu 56.689 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie plata - insolvabilitate ! stelutaalistar stelutaalistar Am de recuperat o creanta de la o societate comerciala . Am introdus actiune in instanta - somatie de plata . Intre timp , cf. informatiilor de la ONRC de ... (vezi toată discuția)
Cum ma inscriu la masa credala. Imparatul Imparatul O firma a intrat in procedura de insolventa. Eu sunt un creditor al acesteia. Dar cum ma inscriu in masa credala, cu creanta ce are sa mi-o achite? De unde ... (vezi toată discuția)
Activitati comerciale efectuate dupa deschiderea procedurii de insolventa ADELA STROE ADELA STROE as vrea sa stii in ce conditii si ce activitati comerciale mai poate efectua o societate comerciala asupra careia s-a deschis procedura insolventei si cine mai ... (vezi toată discuția)