avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Probleme infiintare societate prin avocat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Probleme infiintare societate prin avocat

Salut,
Am o mica problema cu o infiintare de societate, prin intermediul unui cabinet de avocatura.
Avocatul imi spune ca a depus toate actele, si ca de la registru s-au reclamat 2 probleme (pe care eu din pacate nu le-am putu verifica veridicitatea):
- actul de spatiu nu mentioneaza ca adresa pentru sediu social este o vila, in timp ce acordul de asociati, buletinul si contractul de comodat mentioneaza asta
- actul de spatiu nu mentioneaza ca s-au predat lucrarile de constructie a imobilului (sau ceva de genul)

Initial avocatul mi-a spus ca sa il sun in 2 zile dupa ora 12, il sun, ma amana, dupa ce ma amana il sun iar, si nu mai raspunde la telefon, ca apoi cand reusesc in final sa dau de el sa imi spuna ca e gata in inca 3-4 zile, si ca dureaza atat tocmai din cauza celor 2 probleme de mai sus, spunand ca in mod normal astfel de probleme cu actul de spatiu generaza intarzieri de 5 saptamani.

Intreb si eu acum, cele 2 probleme pot intarzia un dosar de infiinare firma? si daca da, chiar cu 5 saptamani?!
georgeserban a scris:
in contractul de vanzare cumparare, depus probabil de dumneavoastra ca dovada de spatiu, apare doar teren, fara imobil, pt aceasta aveti nevoie sa faceti dovada edificarii constructiei, adica sa depuneti si autorizatia de constructie si procesul verbal de receptie finala a lucrarilor,

E de-ajuns un exras de carte funciara, innebunesc cand aud cate prostii depune lumea la registru!

Inca ceva, termenele la ORC sunt mari de regula dar nici de 5 saptamani nu sunt.

Daca nu te prezinti la termen, 4 saptamani minim, cel putin in Bucuresti
Andreea, acestea sunt documentele solicitate aici in Arges, nu inteleg de ce esti atat de irascibila, calitatea de administrator al acestui site nu cred ca iti da dreptul sa consideri ceea ce spun ceilalti ca fiind prostii ci doar de a le corecta si a le combate profesional. SI inca ceva de cand 4 este egal cu 5? Deasemenea, cred ca iti este cunoscuta celeritatea cu care se rezolva problema infiintarii societatilor comerciale, statuata, dealtfel si de o seama de acte normative menite sa simplifice inregistrarea societatilor in Registrul Comertului....
Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2008
Profesional New Consult, Consilier juridic
:offtopic: Eu am spus ca se depun prostii la registru, si chiar asa e. Daca te uiti putin la actele cerute de RC ca dovada a spatiului, o sa vezi ca am dreptate: [ link extern ]

Daca vrei sa imi faci un repros, macar fii atent la ce am scris.

Restul sincer nu sunt lucuri la care sa am ce sa-ti raspund. Exista termene de 5 saptamani (am vazut si 6), iar celeritatea se aplica numai in cazul in care solicitantul (sau reprezentantul sau) se si tine de treaba. Atunci dureaza 3 zile.

PS: Da, ma enerveaza faptul ca avocatii si consilierii juridici (plus alte categorii care infiinteza societati) depun acte inutile la RC, pentru ca ajungem ca "noi" in sens larg sa intretinem o practica ce de fapt ne dezavantajeaza si care nu se justifica in niciun fel.

Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2008
ContSters20980, utilizator
Daca ne aflam in situatia in care s-a facut doar dovada proprietatii terenului, deoarece probabil constructia s-a facut ulterior achizitionarii acestuia, atunci trebuie si dovada proprietatii asupra constructiei (autorizatie de constructie + proces verbal finalizare, cum corect s-a scris mai sus). Regulamentul Registrului Comertului intotdeauna cere dovada dreptului de proprietate + intabulare. Desigur ca daca actele sunt facute la notar atunci RC sare peste dovada intabularii (se prezuma ca s-a facut de notar). Dar actele care adeveresc intreaga proprietate atat a terenului cat si a imobilului intotdeauna se cer. Se poate ca de exemplu imobilul sa fie neterminat.
Dovada proprietatii se poate face intr-adevar si cu extrasul de carte funciara, alternativ. Daca imobilul este in sectorul 1,2,4, obtinerea lui este o adevarata aventura, sau cel putin era primavara trecuta, cand programul pentru avocati era 9.30 - 10.00 la CF sector 1,2,4, iar justitiabilii niciodata pana la 10.00 nu apucau sa termine de depus, asa ca intrai peste programul notarilor (peste 10.00) si se lasa cu un mare scandal zilnic. Deci o distractie.
Cat despre termene la Bucuresti, 5 saptamani se dau chiar si pentru lipsa timbrului judiciar, in caz de neprezentare :D
Daca se prezinta, de obicei 2 saptamani.

Pe site-ul RC sunt trecute o serie de acte pt sediul sc. Se aleg de acolo doar actele necesare si , sa nu uitam, si actele ce se cer la fiecare RC-pt ca nu e o practica unitara la nivel de registre.La Neamt, spre ex, nu e nevoie sa te prezinti la termen. Daca exista vreo problema, doamnele de la RC contacteaza persoana ce a depus documentatia si se incearca rezolvarea problemei inainte de a se ajunge la judecator. A..., ca sunt si intermediari(avocati, cons. jur., juristi, s.a.) care daca le aduci la cunostinta ca exista o problema se simt ofensati, atunci e alta treaba. Parerea mea, si e doar parerea mea, e ca daca poti, ai timp, ai nervi si cunostinte de legislatie(daca nu le ai poti sa intrebi) atunci depune PERSONAL dosarul la RC.
Face un pic exceptie Bucurestiul unde daca nu se duce un avocat sau cons. jur. sau jur. sau o persoana avizata e putin cam greu. Dar se poate rezolva orice daca vrei.
P.S. Sa nu uitam totusi ca sunt destui intermediari care iau bani dar treaba nu si-o fac. Imi pare tare rau ca tr sa spun asta. La noi chiar dureaza 3 zile inregistrarea infiintarii unui sc.

Alte discuții în legătură

Contract comodat - sediu social dutch dutch Vreau sa infiintez un SRL cu sediul social in apartamentul parintilor mei cu care sa inchei un contract de comodat. As vrea sa stiu daca ei se supun unui risc ... (vezi toată discuția)
Deschidere pc lucru societate in curs de infiintare adela05 adela05 In dosarul de infiintare a unui SRL, daca vreau sa am si un pc de lucru, depun ctr de comodat pt pc de lucru (si ctr este intre propietar si srl in curs de ... (vezi toată discuția)
Trebuie sau nu extras de carte funciara? cssr cssr Buna ziua, Incerc de circa 2 saptamani sa ajut pe cineva sa isi infiinteze un srl-d. La fiecare drum la registrul comertului am aflat evident ca mai trebuie o ... (vezi toată discuția)