avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recurs
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recurs

Daca fac recurs in procesul penal care sa incheiat, eu am fost parte civila si inculpatului nu ia dat inchisoare cu ezecutare doar suspendare , intrebarea este daca fac recurs se poate sa-i dea inchisoare sau nu se mai modifica condamnarea? Cine plateste recursul eu sau condamnatul? Trebuie sa am ceva motiv concret sau nu conteaza se face recurs oricum?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 20:03, 27 Martie 2011
daca sentinta a ramas definitiva atunci sunt slabe sanse.
daca nu e definitiva sigur ca puteti face recurs si cel vinovat daca vi se admite recursul poate fi condamnat cu executare.
in procesul penal, nu se plateste taxa de timbru.in recurs, puteti sa invocati diverse motive impotriva sentintei de la fond.
Da dupa aia poate face si inculpatul nu? apoi cred cai un joc si bani stricati, daca instanta ia dat cu suspendare si parketul nu face recurs nu cred ca chistig ceva, parerea mea. Trebuie sa am si motive bune nu?
Da daca eu zic ca vreau sa fac cu executare nu cu suspendare am sanse?
1.Puteti declara apel sau recurs dupa caz doar in termen de 10 zile de la pronuntare daca ati fost prezent la ultimul termen de judecata sau in 10 zile de la comunicarea copiei dispozitivului hotararii in situatia in care ati lipsit la judecata si pronuntare., astfel ca in situatia in care hotararea este deja definitiva este evident ca nu se mai poate vorbi de o astfel de posibilitate.
2.Daca hotararea nu este definitiva , puteti formula calea de atac corespunzatoare atat in latura civila cat si in latura penala.
3.Daca prejudiciul creat de inculpat , stabilit de instanta nu v-a fost restituit sau achitat dupa caz de inculpat, nu aveti interes ca inculpatul sa execute pedeapsa in stare de detinere, tocmai pentru a avea posibilitatea sa-l recuperati.
4.Nu in ultimul rand, o cale de atac este admisa numai in masura in care motivele sunt intemeiate, o simpla cerere de genul "eu vreau sa faca cu executare si nu cu suspendare" nemotivata si neargumentata are rezultate pe masura.
Ultima modificare: Duminică, 27 Martie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Revizuire fond popescu77 popescu77 Buna seara!!! M-ai am o singura infatisare la Curtea de apel sunt inculpat intr-un dosar privind circulatia pe drumurile publice si vatamare corporala..Am ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila Andreeacreatza Andreeacreatza exista totusi vreo modalitate de a contesta o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de executare a pedepsei? (vezi toată discuția)
Apelul si recursul obligatorii? bluepointx bluepointx Buna seara, Cunosc obiceiul impamantenit la noi conform caruia un proces fie el civil sau penal inseamna in majoritatea cazurilor de fapt trei procese: ... (vezi toată discuția)