avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recurs
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recurs

Daca fac recurs in procesul penal care sa incheiat, eu am fost parte civila si inculpatului nu ia dat inchisoare cu ezecutare doar suspendare , intrebarea este daca fac recurs se poate sa-i dea inchisoare sau nu se mai modifica condamnarea? Cine plateste recursul eu sau condamnatul? Trebuie sa am ceva motiv concret sau nu conteaza se face recurs oricum?
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 20:03, 27 Martie 2011
Problema este ca dupa ce sa dat sentinta inculpatului cu suspendare el a plecat din tara daca fac recurs el nu vine se da oare sentinta in lipsa lui daca el trimite cerere scrisa cai plecat si nu poate veni la tribunal?
Doamna "simonette12" v-a dat raspunsul complet.
N-are relevanta daca e plecat din tara sau de pe Terra, procesul se deafasoara chiar si-n lipsa inculpatului.
daca e plecat din tara poate e mai bine pentru dvs ca s-ar putea pe recursul dvs sa-i dea cu executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire fond popescu77 popescu77 Buna seara!!! M-ai am o singura infatisare la Curtea de apel sunt inculpat intr-un dosar privind circulatia pe drumurile publice si vatamare corporala..Am ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila Andreeacreatza Andreeacreatza exista totusi vreo modalitate de a contesta o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de executare a pedepsei? (vezi toată discuția)
Apelul si recursul obligatorii? bluepointx bluepointx Buna seara, Cunosc obiceiul impamantenit la noi conform caruia un proces fie el civil sau penal inseamna in majoritatea cazurilor de fapt trei procese: ... (vezi toată discuția)