avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

Buna ziua.Mama mea este nascuta in oct.1954 ,are o vechime in munca de 34 de ani si din 2007 in urma unui accident este pensionata de boala.In decizia de pensie,scrie ca in 2014 sept.intra in pensie de virsta.Atunci i se mai adauga vreun procent la punctul de pensie,sau ramine cu aceeasi valoare de acum?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:59, 27 Martie 2011
Legea 263/2010
Art. 82
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia de invaliditate devine pensie pentru limita de varsta.

Pensia de invaliditate este stagiu asimilat si va intra in calculul pensiei de limita de varsta(septembrie2014).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada in care beneficiez de pensie de invaliditate constituie stagiu? Ditzu Ditzu Buna ziua ! As dori sa stiu daca pensia de invaliditate se ia in calcul ca vechime ? Dar ca si perioada de cotizare ? Ma interesez pentru ca nu stiu cum o ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata eugenia59 eugenia59 Buna seara! Cumnata mea din provincie, nascuta pe 1 iunie 1954, este pensionata pe caz de boala si doreste, nu cunosc din ce motive, sa treaca la pensie ... (vezi toată discuția)
Modalitate trecere de la pensie de invaliditate ii la pensie pentru limita de varsta. Data nasterii martie 1953. Beneficiar de pensie de invaliditate gr II din noiembrie 2007. La implinirea varstei standard de pensionare se poate trece la pensie ... (vezi toată discuția)