avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sentinta definitiva si irevocabila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sentinta definitiva si irevocabila

Buna seara. Soacra mea a castigat un proces in care a fost chemata de fratele ei. E vorba de titlul de proprietate pe care soacra mea il are asupra unui teren. Tribunalul a dat castig de cauza soacrei,insa fratele ei nu recunoaste aceasta sentinta, invocand motivul ca soacra nu a inaintat executarea silita . Fratele soacrei continua sa lucreze acest pamant . Ce e de facut in aceasta situatie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: hopeless1 , utilizator 16:25, 28 Martie 2011
Ce fel de actiune a fost? Revendicare? Anulare/nulitate/modificare titlu de proprietate?
Cu hotararea data, trebuie sa va adresati unui executor judecatoresc pentru punerea in aplicare.
Pe cale civila poate cere despagubiri pentru nefolosinta terenului.
__depinde ce scrie in hotarare si ce actiune ati avut -- asa cum cerea detalii si d-ra av. Justicemn
__chiar daca in instanta ati castigat def. si irev. titlul de proprietate sau vi s-a recunoscut acest drept sau..etc., daca instanta nu a dispus cu titlu executoriu si nu s-a dispus si...sa-i zicem impropriu "evacuarea" acestuia de pe pamantul soacrei dvs. CU FORTA...CHIAR DC SUNTETI PROPRIETARI...NU AVETI CE SA-I FACETI!
__instanta trebuie sa se pronunte si asupra acestui lucru dar daca nu a fost ceruta treaba asta in procesul in care v-ati judecat si anume sa va lase in deplina proprietate si pasnica folosinta terenul pentru ca fratele sa nu mai poata interveni pe pamant in nici un fel....atunci tare mi-e ca va trebui sa-i intentati un alt proces care sa rezolve ce nu a rezolvat primul.
__astea sunt legile in Romania si nu aveti ce face. si eu sunt intr-o situatie similara. dupa ce am fost recunoscuta ca proprietar nu am putut sa-i dau afara pe domnii ce-mi ocupa casa pana nu am intentat un alt proces...si aveti grija ce proces pentru ca eu am pierdut ca acum dupa 3ani iar sa intentez un cu totul alt proces...tot ca sa-i dau afara.
__pentru ca nu se baga nimeni, nici politia nici executoru' daca nu ai alb pe negru ca trebuie eliberat terenul/apartamentul/casa...etc. si logic sa fie cu titlu executoriu.

multa bafta!
mergeti la executor cu sent.investita cu titlu executoriu
daca o avea ce sa investeasca :stunned:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta definitiva si irevocabila Valeriano Valeriano Buna seara. Revin asupra problemei pe care o are soacra mea cu fratele ei si cu fiica acestuia. Soacra mea are titlu de proprietate asupra unui teren.Acest ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca rodica_ciobanu rodica_ciobanu fratele sotului meu s-a judecat cu cineva pentru o parcela de pamant acesta fiind imputernicit de soacra mea care pe atunci era in viata. a castigat acel ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate asupra terenurilor Valeriano Valeriano Buna ziua. Soacra mea are titlu de proprietate asupra unui teren. Fratele acesteia a chemat-o in 2010 in justitie, cerand anularea partiala a titlului pe care ... (vezi toată discuția)