avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Aş vrea să ştiu cât de tare poate fi o Donaţie.Poate fi ea contestată de cineva?Ce este mai bună .......Donaţia sau actul de vânzare-cumpărare??
Cel mai recent răspuns: Av. Alina VEZUREANU , Avocat 08:38, 28 Martie 2011
Donatia este, ca putere, mai slaba decat actul de vanzare, desi are cam aceleasi proprietati - transfer de titluri. Donatia poate fi revocata de oricine are interes.Inclusiv de donatar, pe perioada vietii (vezi cazul Columbeanu). Si dupa moarte donatia se poate revoca de catre mostenitori, in conditiile in care donatia le-a depasit rezerva succesorala. Ca si costuri este la fel de scumpa ca vanzarea. In practica, e un act gratuit al proprietarului unui lucru care il cedeaza, fara foloase, pentru multumire si consideratie, unei terte persoane. Oricine ar fi ea. Eu raman adepta vanzarii.. e mai greu de atacat si la fel de scumpa. Din punct de vedere al taxelor vorbesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie sau contract de vanzare-cumparare? ce este mai sigur? iulicelu iulicelu buna ziua! va explic pe scurt problema mea! parintii mei vor sa-mi lase un teren in intravilan.Nu stiu cum sa facem actele sa fie sigur! mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)
Donatie laurentiu1969 laurentiu1969 As dori sa stiu cand se poate ataca un act de donatie cand donatorul este in viata sau numai dupa decesul acestuia? (vezi toată discuția)
Contract de donatie botezmada botezmada Buna ziua! Sotului meu i-a fost donata o casa, fara nici un fel de obligatii sau pretentii, in urma cu 9 ani de catre o familie, sot si sotie care au 3 ... (vezi toată discuția)