avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... LEGE RETURNARE PRODUSE
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

LEGE RETURNARE PRODUSE

Buna ziua!
Stiu ca exista o lege care vine in ajutorul consumatorului nemultumit de produsul achizitionat si in baza acesteia are posibilitatea returnarii in termen de 30 zile; v-as fi recunoscatoare daca mi-ati spune care este acea lege la noi in tara pentru ca ma confrunt cu o situatie in care un mare magazin imi spune ca nu-mi poate primi produsul inapoi in conditiile in care eu stiu ca ei sunt obligati sa o faca..este posibil sa ma insel insa as vrea sa stiu parerea unui specialist.
Va multumesc si va doresc o zi frumoasa!
Maria Zloteanu
Cel mai recent răspuns: maria.z , utilizator 22:24, 28 Martie 2011
Nu exista o prevedere legala privind restituirea produsului in 30 zile.
In privinta a ceea ce ati scris avem Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora si OG 130/2000-privind regimul juridic al contractelor la distanta respectiv:
Art. 7. - (1) Consumatorul are dreptul de a denunţa unilateral contractul la distanţă, în termen de 10 zile lucrătoare, fără penalităţi şi fără invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cădea în sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. Termenul de 10 zile prevăzut pentru exercitarea acestui drept începe să curgă:
a) pentru produse, de la data primirii lor de către consumator, dacă au fost îndeplinite prevederile art. 4;
b) pentru servicii, din ziua încheierii contractului sau după încheierea contractului, din ziua în care obligaţiile prevăzute la art. 4 au fost îndeplinite, cu condiţia ca întârzierea să nu depăşească 90 de zile.
(2) În cazul în care comerciantul a omis să transmită consumatorului informaţiile prevăzute la art. 4, termenul pentru denunţarea unilaterală a contractului este de 90 de zile şi începe să curgă:
a) pentru produse, de la data primirii lor de către consumator;
b) pentru servicii, de la data încheierii contractului.
(3) Dacă în perioada celor 90 de zile informaţiile prevăzute la art. 4 sunt furnizate consumatorului, termenul de 10 zile lucrătoare pentru denunţarea unilaterală a contractului începe să curgă din acel moment.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
cititi si articolele astea
[ link extern ] /
[ link extern ]
Multumesc foarte mult atat pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns cat si pentru utilitatea raspunsului propriu-zis.
Maria Zloteanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare online lili_0183 lili_0183 buna ziua,astazi 12.05.2012 am incheiat un contract de vanzare cumparare al unui produs de la firma orin.ro,as vrea sa stiu daca pot sa-l anulez..va ... (vezi toată discuția)
Contract la distanta Mihaela Enache Mihaela Enache Am facut greseala sa cumpar un produs de pe un site de electrocasnice. Am primit un produs cu vicii serioase. E vorba de un aparat de masaj de tipul relax and ... (vezi toată discuția)
Politica de returnare a produselor in 10 zile Srb Srb Din cate stiu exista legea in care ai dreptul 10 zile sa returnezi produsele comandate online. Eu am situatia respectiva: am dat un avans online(proforma), ... (vezi toată discuția)