avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... contract vanzare-cumparare online
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

contract vanzare-cumparare online

buna ziua,astazi 12.05.2012 am incheiat un contract de vanzare cumparare al unui produs de la firma orin.ro,as vrea sa stiu daca pot sa-l anulez..va multumesc!
Cel mai recent răspuns: lili_0183 , utilizator 18:36, 12 Mai 2012
vedeti putin in clauzele de reziliere a contractului, ce scrie, si numai apoi solicitati rezilierea...
Acesta fiind un contract la distanta, despre dreptul de denunţare unilaterală a contractului pueti sa va informati chiar din actul normativ, Ordonanta Guvernului nr. 130/2000 actualizata, care, la CAPITOLUL II spune:

"Art. 7

(1) Consumatorul are dreptul de a denunţa unilateral contractul la distanţă, în termen de 10 zile lucrătoare, fără penalităţi şi fără invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cădea în sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. Termenul de 10 zile prevăzut pentru exercitarea acestui drept începe să curgă:

a) pentru produse, de la data primirii lor de către consumator, dacă au fost îndeplinite prevederile art. 4;

b) pentru servicii, din ziua încheierii contractului sau după încheierea contractului, din ziua în care obligaţiile prevăzute la art. 4 au fost îndeplinite, cu condiţia ca întârzierea să nu depăşească 90 de zile.

(2) În cazul în care comerciantul a omis să transmită consumatorului informaţiile prevăzute la art. 4, termenul pentru denunţarea unilaterală a contractului este de 90 de zile şi începe să curgă:

a) pentru produse, de la data primirii lor de către consumator;

b) pentru servicii, de la data încheierii contractului.

(3) Dacă în perioada celor 90 de zile informaţiile prevăzute la art. 4 sunt furnizate consumatorului, termenul de 10 zile lucrătoare pentru denunţarea unilaterală a contractului începe să curgă din acel moment."

Poate merita osteneala sa lecturati in continuare articolele din Ordonanta.
multumesc frumos.....trebuie sa mai specific si faptul ca in data de 22.08 urmeaza sa-mi ajunga produsul,are vreo importanta chestia asta???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege returnare produse maria.z maria.z Buna ziua! Stiu ca exista o lege care vine in ajutorul consumatorului nemultumit de produsul achizitionat si in baza acesteia are posibilitatea returnarii in ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract romtelecom mariasava mariasava am un contract incheiat cu romtelecom , din vara anului 2012, pe o perioada de 24 luni , acest contract a fost incheiat telefonic , nu am unul si acasa , am ... (vezi toată discuția)
Contract la distanta Mihaela Enache Mihaela Enache Am facut greseala sa cumpar un produs de pe un site de electrocasnice. Am primit un produs cu vicii serioase. E vorba de un aparat de masaj de tipul relax and ... (vezi toată discuția)