avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale probleme cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

probleme cesiune parti sociale

am cumparat un srl, insa fostul administrator refuza sa-mi predea si documentele contabile ale societatii. cum il pot obliga sa mi le predea?
Formulati intai o notificare prin care ii puneti in vedere ca cesiunea fara predarea documentelor contabile va pune in dificultate sa continuati activitatea si, ulterior, il actionati in judecata, exact pe aceasta cerere: instanta sa dispuna obligarea fostului administrator de a preda acele documente, in caz contrar sa va plateasca daune interese sau amenda civila, pe zi intarziere ( daune cominatorii).
notificarea o trimitem la domiciliul fostului administrator, dar actiunea o depunem la judecatoria de la domiciliul acestuia sau la tribunal
rommantyc a scris:

notificarea o trimitem la domiciliul fostului administrator, dar actiunea o depunem la judecatoria de la domiciliul acestuia sau la tribunal


Depinde cine este noul asociat(cesionar) in SRL-ul pe care l-ati cumparat;daca avem de-a face tot cu un SRL dobanditor al partilor sociale, atunci litigiul este comercial, neevaluabil in bani si competent este tribunalul in a carui circumscriptie isi are domiciliul fostul administrator.Daca cesionarul este o persoana fizica atunci competenta revine judecatoriei in a carei circumscriptie isi are domiciliul fostul administrator.
In mod normal ar trebui sa aveti si dvs. un rand de copii de pe actele contabile, indeosebi de pe ultimul bilant si balanta analitica. Avand in vedere ca si dansului ii sunt necesare in eventualitatea unei viitoare acuzatii de gestiune frauduloasa, ori delapidare, probabil ca de aceea nu vi le da. Solicitati-i sa va dea macar copii ale acestor acte.
In cazul in care refuza, le puteti scoate de la registrul comertului, ori administratia financiara.
Mai puteti formula si o actiune in instanta pentru recuperarea lor.
Cu stima,
av. Silviu Serban

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilul refuza sa imi predea documentele contabile Anca Pann Anca Pann Buna ziua, contabilul unui SRL refuza sa predea balanțele de verificare, balanțe terțe, bilanțurile aferente ult 3 ani. Pana sa acționez in instanța, ... (vezi toată discuția)
Recuperare documente financiare de la fostul administrator cristian niculae cristian niculae Buna ziua, In urma deciziei locatarilor care locuiesc pe scara mea, am constituit o asociatie noua de locatari. Insa furnizorii de utilitati ne-au comunicat ... (vezi toată discuția)
Recuperare carnet de munca cameliasndlsc cameliasndlsc Buna ziua incerc de mai bine de 1 an sa-mi recuperez carnetul de munca de la un angajator. Initial a spus ca a schimbat contabila si ca nu mai are nr ... (vezi toată discuția)