avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... delapidarea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

delapidarea

organul de cercetare penala poate sa se autosesizeze de delapidare cand este vorba despre un fond privat (sindicat).
mai ales ca legea nr 54/2003 legea sindicatului interzice autoritatilor publice interventia in gestiunea si activitatea sindicatului.
va rog mult un raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters191851 , utilizator 16:40, 28 Martie 2011
1. In raport de prevederile art. 215 indice 1 raportate la art. 147 si 145, toate C.pen., raspunsul la prima dvs. intrebare este ca organul de cerrcetare penala se poate autosesiza in conditiiile prevazute de C.pr.pen.;
2. Legea mentionata de dvs. prevvede o interdictie de interventie a "autoritatilor statului" in ceea ce priveste administrarea si gestionarea legala, iar nu innfractionala a patrimoniului organizatiei sindicale, care prin natura ei este una de interes public!
3. In situatia nevinovatiei de natura penala, se va dispune neinceperea urmaririi penale.
organele de cercetare politie / procuror se pot autosesiza cu privire la infractiune. legea nr 54/2003 nu impiedica cercetarea penala efectuata de politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere dosar penal ContSters11166 ContSters11166 O persoana juridica intenteaza proces penal - delapidare,impotriva unui angajat. Am urmatoarele intrebari: 1. Persoana juridica depune declaratie la politie ... (vezi toată discuția)
Delapidare alinadrapa alinadrapa Buna ziua tuturor! As dori sa ma lamuriti in legatura cu un caz cat se poate de repede! Va multumesc anticipat! Un angajat al unri firme a incasat numerar ... (vezi toată discuția)
Ce sanse mai am de admitere a plangerii? rosu gheorghe rosu gheorghe La data de 31 07 2009 am introdus in instantao actiune inpotriva societatii la care lucrez privind incalcarea flagranta a art.10 al.1 din Legea 54/2003 ... (vezi toată discuția)