avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort !
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort !

Buna ziua ,recent eu si sotul meu am decis sa divortam de bun acord.Suntem impreuna de 7 ani de zile ,eu avand 25 de ani in prezent si el 29.Din casatorie a rezultat un copil care are in prezent 6 ani.El imi cedeaza custodia copilului fara probleme.Eu nu sunt angajata legal ,nici sotul dealtfel.Cum sa procedam sa divortam cat mai repede si simplu ??(tinand cont de faptul ca avem un copil minor si nu suntem angajati legal nici unul din noi) .
Cel mai recent răspuns: Birou de mediator Iorga Dragos , Mediator 12:51, 29 Martie 2011
puteti depune cerere de divort la judecatorie unde sa specificati desfacerea casatoriei de comun acord.pensia de intretinere pt minor se va stabili prin raportare la salariul minim pe economie.
Depuneti cererea impreuna, va prezentati tot impreuna la termenul stabilit de instanta si declarati ca ati cazut de acord asupra tuturor aspectelor: desfacerea casatoriei, incredintarea minorului, pensia alimentara.
Succes!

P.S. de mentionat sa va prezentati intr-o zi de joi, de la 09.00 la 12.00
Citisem undeva cum ca ar venii cei de la serviciile sociale sa vada in ce conditii sta copilul ,mai ales ca repet eu una nu lucrez ,el lucreaza insa fara sa aibe cartea de munca bagata ,deci nu lucreaza legal .Si imi era putin teama ,cu toate ca apartamentul in care locuim este al mamei mele ,tata fiind fost militar iar mama patron de firma.Eu una nu am venit insa sunt intretinuta de ei .
Se face ancheta sociala si acum, daca lasati la aprecierea instantei daca incredinteaza unuia dintre dvs. minorul/minorii.
Dar mai nou, cu mica reforma ( legea 202/2010), daca declarati instantei ca v-ati inteles asupra tuturor capetelor de cerere, nu mai dispune efectuarea anchetei sociale.
Pentru a evita orice neplaceri, tinand cont ca sunteti intelesi cu privire la divort, incheiati un Acord de mediere la mediator si instanta sesizata va lua act de acesta si va emite o hotarare in concordanta cu acest Acord.

[EDITAT]
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters95887 ContSters95887 Buna ziua! Sunt casatorita de 14 ani si am doi copii minori. Vreau sa divortez si v-as ruga sa-mi spuneti pasii pe care ii am de parcurs tinand cont ca nu ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor aida-mommy aida-mommy Buna ziua, As dori sa imi dati cateva detalii referitoare la cele mentionate mai jos. Doresc sa divortez de sotul meu, este african de origine ne-am ... (vezi toată discuția)
Divort de un cetatean strain yozefina yozefina Buna ziua, Am si eu un sir de intrebari...daca se poate sa ma lumineze cineva: Sunt maritata de 7 ani cu un cetatean grec. De doi ani a parasit domiciliul ... (vezi toată discuția)