avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recurs la pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recurs la pensie alimentara

La procesul de divort am cerut pensia alimentara din venit de spania deoarece el are resedinta acolo de 4 ani si munceste acolo sa stabilit pensia de 150 euroechivalent in lei si el a facut recurs fara nici o dovada la dosar spune ca nu munceste .Eu nu am cum sa dovedesc ca el munceste desi stiu ca a vorbit la tel.cu fiul-nostru in urma cu o luna si spune ca nu vine in tara deoarece munceste ce sanse am la recurs?
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
liutza37, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 21:21, 28 Martie 2011
Daca munceste in Spania este usor sa se dovedesc acest lucru prin cererea de certificarea la"Instituto Nacional de Empleo" cu nume, prenume si "documento nacional de identidad" (DNI) spaniol. Si acest lucru o poti cer prin calea prevazuta in portalul just.ro din Ministerul de Justitiei roman, care spune:
După aderarea la UE, România aplică Regulamentul nr. 1206/2001 al Consiliului din 28 mai 2001 referitor la cooperarea între jurisdicţiile statelor membre în domeniul obţinerii probelor în materie civilă cu statele membre UE (cu excepţia Danemarcei ): Austria, Belgia, Marea Britanie, Cipru, Cehia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.

Anexele Regulamentului nr. 1206/2001 cuprind mai multe formulare tip de cereri care se transmit direct între instanţe.

Calea de transmitere şi adresa organului primitor se determină cu ajutorul Atlasului judiciar: [ link extern ] >

Succes!.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnarea somajului spaniol pe internet stie cineva daca se poate semna pe internet somajul si din romania fara ca cei de la inem sa stie ca nu esti an spania?mi>ar fi de mare folos raspunsul ... (vezi toată discuția)
Vechimea din strainatate dana 123 dana 123 Cum trebuie sa procedez pentru a avea in cartea de munca vechimea din strainatate(6 ani) ? Am lucrat cu contract legal si am platit asigurarile sociale. ... (vezi toată discuția)
Tatal in spania, pensie de intretinere in romania corina_cad corina_cad Buna ziua, Am un baiat de 16 ani sub ingrijire si legea a stabilit in anul 2001 sa primeasca de la tatal lui o pensie de 25% din salariu minim pe tara la ... (vezi toată discuția)