avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... e normal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

e normal?

angajatorul poate refuza completarea si semnarea unei adeverinte de venit necesare la banca pentru un credit?
Cel mai recent răspuns: mericica , utilizator 19:57, 10 Iunie 2008
Nu, dimpotriva, e obligatia lui sa va elibereze orice adeverinte va sunt necesare.
Solicitati adeverinta in scris (prin registratura, cererea in 2 exemplare, ca pe una sa vi se dea nr. de inregistrare); daca refuza in continuare eliberarea adeverintei, sesizati ITM-ul.
Potrivit art.34 alin.5 din Codul muncii, la solicitarea salariatului angajatorul este obligat să elibereze un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patronul refuza sa-mi elibereze adeverinta de venit pentru credit sima9 sima9 Buna ziua, am o problema si sper sa ma puteti ajuta. Doresc sa fac un credit, dar patronul patronul refuza sa-mi elibereze adeverinta de venit. Sunt ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta salariat pentru credit adinaa_89 adinaa_89 Buna ziua. E posibil ca in termen de 2 luni sa se modifice politica unei firme?Adica, in luna decembrie mi s-a eliberat o adeverinta de salariat, dar acum nu ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime florin_teodor florin_teodor In perioada 29 septembrie 2010 si pana la data de 15 aprilie 2011 am lucrat la o societate cu contract de munca pe perioada determinat (inregistrat la ITM) La ... (vezi toată discuția)