avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cumparare auto proprietar cu leasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cumparare auto proprietar cu leasing

Buna ziua,
Doresc sa achizitionez un autoturism de la un "proprietar" care are masina in leasing. Maine primeste factura care face dovada achitarii finale a ratelor si apoi eu o sa cumpar acest autoturism de la el.
As dori sa stiu ce acte trebuie sa cer de la "proprietar" inainte de a incheia actul de vanzare cumparare?
Ce acte trebuie sa contina dosarul lui?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 22:26, 28 Martie 2011
sa solicitati urmatoartele acte:
-contractul de leasing
-ordinele de plata pentru toate ratele achitate la leasing
-dovada achitarii integrale a leasing-ului cat mai ales ca nu exista vreo rata reziduala
-talonul si cartea masinii in original
-dovada de la primarie a achitarii la zi a impozitului pe masina
-asigurarea CASCO a masinii
-copie dupa Cartea de identitate a proprietarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire taxa de prima inmatriculare izabela harmony izabela harmony Buna ziua, va rog sa imi oferiti un sfat in urmatoarea problema. Am achizitionat un autoturism si la sfarsitul ratelor de leasing, am achitat o ultima factura ... (vezi toată discuția)
Leasing:platitorul valoarei reziduale/ultima rata = propietarul bunului? melanie_gt melanie_gt Buna ziua, sper sa ma puteti ajuta in urmatoarea problematica: De curand am stins un contract de leasing auto. Contractul de leasing a fost intre un SRL si ... (vezi toată discuția)
Deductibilitatea unor sume achitate cu titlu de avans in baza unui antecontract de vanzare victor_dutu victor_dutu Bună ziua! Vă supun atenției următoarea speță: O societate (S.R.L.) are încheiat un contract de leasing pentru un autoturism. Au mai rămas de ... (vezi toată discuția)