avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea lui voiculescu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea lui voiculescu

Cum bine stim cu totii,marea majoritate a persoanelor evacuate din casele nationalizate sunt cei considerati"cumparatori de rea credinta" si atunci cum pot eu sa primesc o despagubire dupa ce am fost evacuati, cand incusiv in "legea lui voiculescu " exista un paragraf unde se specifica tocmai acest lucru,adica "cumparatorii de rea credinta" nu pot beneficia de aceste despagubiri, cum de altfel mi se intampla si mie chiar astazi mi a fost respins apelul la Curtea de Apel ca NEFONDAT deoarece ministerul de finante dupa ce am facut toate demersurile,inclusiv evaluator autorizat de catre ei se agata exact de acest motiv si rezultatul... nu mai inteleg nimic,pentru ca statul roman cand mi a vandut casa a sustinut ca nu este revendicat imobilul si l pot cumpara linistita,imobil in care dealtfel m am nascut ,in care traiam cu toata familia si in afara faptului ca ne am trezit in strada dupa lungi procese costisitoare, o familie intreaga am ajuns niste amarati cu chirie(si ce chirie...)Ma poate ajuta cineva sa mi explice daca am vreo sansa sau care este rolul acestei legi daca nu este valabila pentru majoritatea care au fost evacuati? vinovat este statul roman nu cumparatorul care este considerat de rea credinta,cumparator care nu a vrut pomana de la nimeni
si ma intreb eu atunci care persoane au fost evacuate daca nu cei asa zisi cumparatori de rea credinta pe cine ajuta legea lui voiculescu ca pe noi nu.
Daca mi ati putea da in vreun fel un sfat juridic
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gigi_lacatus , utilizator 17:46, 28 Martie 2014
nu stiu cum s-a dovedit ca sunteti de rea credinta
daca sunteti de rea credinta.. rezulta ca nu aveti drept la despagubiri

mai exista posibiltatea sa fi pierdut pe mana avocatului (stiu cazuri de bastani - nu m-as fi asteptat sa piarda vreodata)
( recursurile in interesu legii se fac cand se dau hotarari contradictorii in spete asemanatoare, tocmai pentru ca judecatorii judeca cum vor, dar nu "ok" , adica consecvent. pt ca nu ii obliga nimeni. ) intre timp pana s-a ajuns la r.i.l. unii si-auu pierdut casele, dovada ... ca ulterior s-a ajuns la r.i.l. dar....nu se mai poate face nimic DIN URMA. (adica esti sacrificat... intr-un " experiment " juridic)

daca tot ati cumparat si ati fost la primarie sa va puna stampila acolo sus ca "nu e revendicata" si nici nu ati fost instiintata . (Adica presupusa dovada a "relei credinte") .... atunci.. nu inteleg cum de ati ajuns sa fiti totusi data afara din casa cumparata.

(in realitate se poate intampla orice.) dati-ne amanunte
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
ContSters83715, utilizator
Casa a fost cumparata cu acordul fostului ICRAL care la vremea respectiva iti dadeau ok-ul,am avut toate asigurarile ca nu este revendicata dupa care( la vremea aceea era primar ,, onorabilul si preacinstitul'' dl Lis) am primit o instiintare cum ca trebuie sa evacuam locuinta fara sa fim citati in vreun proces pentru ca s au judecat cu primaria (care nu s a prezentat) la proces si casa ii revine primului proprietar dupa care am facut recurs,foarte ciudat este faptul ca a disparut dosarul cu asa zisa dovada ca era revendicata inaintea cererii noastre de cumparare si ciudat cand am fost sa controlam la Icral am gasit intr un registru scrisa o data anticipata cererii noastre de cumparare,inghesuita si cu un pix de alta culoare cererea de revendicare care inainte nu exista!Ne am dus la primarie unde ar fi trebuit sa existe la cei de la "juridic " o copie a dosarului care se judecase si in urma caruia eram instiintati sa evacuam casa dar ciudat a existat un virus care a distrus toate datele din pc si plus de asta se pierduse si toata arhiva respectiva iar la tribunal disparuse fara urma documentele din dosar.In urma recursului am castigat la tribunal si curtea de apel dar am pierdut la inalta curte si a ramas definitiva si irevocabila.
Nu am avut niciodata puterea financiara ca sa reusim sa demonstram acest lucru ca era totul o farsa privind cererea de revendicare si uite asa imi aduc aminte si acum cum ni sa spus ca suntem vinovati ca nu am fost capabili sa cercetam bine daca exista o cerere de revendicare cu alte cuvinte nu este vina statului prin oricine il reprezenta la vremea respectiva icral,primarie,ci a noastra intrebarea mea este simpla.De ce nu pot sa dau in judecata statul roman pentru ca prin reprezentantii lui am fost indusa in eroare si am fost considerata de rea credinta si mai ales aceasta farsa ,,legea lui voiculescu" pentru ca este limpede ca lumina zilei ca noi cei de rand am fost toti evacuati tocmai pentru acest motiv si atunci de ce sustin sus si tare sa mergem pana la CEDO ca avem noi dreptate explicati mi va rog ce sanse mai am si cui sa ma adresez ca statul roman sa plateasca pentru ceea ce ne face sa induram si pentru toate matrapazlacurile lor
la CEDO se da in judecata statul roman - modul cum a judecat. in decurs de 6 luni de la pronuntarea in condica a ultimei cai de atac din tara (parca recursul )...cele extraordinare sunt alte cai de atac.

aceste farse cu hartii "bagate la dosar" - sunt falsuri care nu se pot demonstra - din pacate nu sunt avocat... dar numai un avocat va poate ajuta... aici... si unul ales din 10.

Luati 10 avocati la rand si sigur... o sa aflati informatii mai clare. Nu le dati bani - macar sa va ajute. E posibil sa fie din categoria falsurilor greu de demonstrat.

Imi pare rau ca nu ati primit sfaturi mai pertinente ca ale mele. Lucratura contra dvs e clar ca e facuta de un "profesionist" si stie el bine sa va bage in incurcatura. Cum a si reusit pana acum. sa dea sistemul peste cap si pe dvs.

Cred ca in conditiile astea e imposibil de demonstrat ca ati fost de buna credinta si sper sa nu am dreptate. Ati mai fost si certata!

Cu siguranta .. nu ati cerut stampila de la primarie pe contract si sa scrie in dreptul ei evantual ca nu e revendicata !!! ATUNCI LA INCEPUTUL PROCESULUI! poate nici acum nu e tarziu... srry, nu stiu sa va spun clar.

a disparut dosarul cu dovada ca era revenidicata... DARRR... a fost scrisa cu pixul.... pai e tot aia... ca era la dosar si a disparut dosarul sau ca a fost scrisa cu pixul.....ramane de demonstrat ca scrisul pixului nu e ok ?!

din pacate purtarea icralului nu stiu cum poate fi sanctionata, dar si matrapazlacul e cam "fin" si e al doilea aspect.

uitati si dvs cum un sistem juridic poate fi usor de
manipulat si dat peste cap
www.avocatnet.ro/content/art...

chiar eu sunt la cedo... si am inima f stransa... ca nu stiu daca ma incadrez la cedo pe violarile de articole....!

Daca simtiti ca aveti dreptate, nu-i lasati pe altii sa va faca altfel.
Pt cedo absolut esentiala este ADMISIBILITATEA.....asta e marea ...incercare...
adica sa se constate violarea unui art. contra dvs., aceste posibilitati juridice sunt relativ limitate.
proces inechitabil si durata lunga a procesului etc etc etc, exista forum special pt CEDO.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
revin

reaua dvs credinta atunci cand ati cumparat trebuie sa o dovedeasca PARTEA ADVERSA.

Trebuie sa faca dovada ca ati fost instiintata !!! Ori acest lucru nu il poate face.....

In consecinte Primaria trebuia sa verifice inainte de vanzare ca nu este revendicata !!!! Reaua dvs credinta nu poate fi dovedita !!!! Nu dvs trebuia sa verificati , ci primaria..... Sper ca aceasta este sansa dvs in a va dovedi nevinovatia.... VA DORESC MULT SUCCES contra matrapazlacurilor, banuiesc ca este caz de proces inechitabil la cedo, dar nu doresc sa va induc in eroare.... SE ATACA IN 6 LUNI DE LA PRONUNTAREA ULTIMEI CAI DE ATAC, probabil recurs....in cazu dvs
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2011
salutare, vin si eu cu o intrebare la care cu greu imi gasesc rasp online, Intentionez sa achizitonez un impobil dobandit de propietar in 1995 pe baza legii 112, au trecut 18 ani de atunci, in prezent nu exista cereri de revendicare la acest imobil ( cu mentiune ca pe anul 2008 lunile martie si aprile (parca) au pierdut baza de date) , propietaru detine toae actele (cadastru/intabulare urbanism etc..). Intrebarea mea este cat de sigur pot fi eu ca dupa achizitie nu vor aparea cereri de revendicare in urma carora eu sa fiu evacuat ? ( mai cu seama ca intentionez cumpareare prin intermediul unui credit prima casa)

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri EDUARDDD EDUARDDD BUNA ZIUA! IN 2006 AM PIERDUT IREVOCABIL IMOBILUL CUMPARAT IN BAZA LEGII 112, FIINDU-NE ANULAT CONTRACTUL DE VANZARE-CUMPARARE. IN HOTARARE SE MENTIONEAZA CA ... (vezi toată discuția)
Lamuriri cu legea 10/2001 fgs fgs am si eu o nelamurire si poate ma ajuta cineva s-o lamuresc, caci in ruptul capului n-am reusit pana acum sa-mi dau seama despre ce poate fi vorba. x are o ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe legea 112 kamikazeold kamikazeold buna ziua, am pierdut casa ,cumparata de la ICRAL,pe legea 112, prin comparare de titluri, CPRV 480,drept comun, fara a mi se anula actul de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)