Un angajat nu si-a primit salariul in data de 15 asa cum scrie in contractul individual de munca si este singurul din firma care nu a fost platit pentru munca depusa cu o luna in urma.In acest caz poate sa demisioneze fara preaviz?
Pe de alta parte angajatorul poate sa pretinda preaviz, motivand diverse cu privire la salariul respectivului angajat?
Plata salariului este una din clauzele contractuale pe care trebuie sa le indeplineasca in mod imperativ angajatorul.
Art. 79 pct. (8) din codul muncii
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
...si in completare la cele aratate mai sus: angajatorul poate sa pretinda ce vrea; nu inseamna ca se va tine cont de ceea ce sustine el.
Da-ti-va linistit demisia fara preaviz.
Demisie
Madalin196
Daca imi bag demisia (din motiv ca nu am primit salariul pe ultimele 3 luni)angajatorul are obligatia sa imi faca lichidarea pe loc?astept raspu8ns shi daca se ... (vezi toată discuția)
Demisie
ionut3
pot sa imi dau demisia daca nu mi-au bagat salariul la timp?eu mi-am depus demisia dar nu m-am dus in preaviz si acum vor sa ma bage in consiliu de disciplina ... (vezi toată discuția)