buna ziua!
problema sta in felul urmator:
parintii mei au divortat. tata s-a recasatorit si a mai facut (inca)un copil.
vara trecuta tata a decedat.
mostenitorii sunt urmatorii:
sotia lui, fata lui minora, eu si fratele meu bun (cu dizabilitati psihice) pe care il reprezinta mama noastra prin curatela.
de atunci au inceput dezbaterile...sotia lui a venit cu o propunere care nu ne-a convenit, si am hotarat sa mergem la un notar sa dezbatem totul legal...pana aici a fost ok....de mostenit sunt: un apartament in buc si o casa cu teren la munte....si niste datorii in valoare de aproximativ 50000 euro...
problema e urmatoarea...o parte buna din datorie e strict pe numele ei, dar ea le-a socotit si pe ele ca fiind ale lui.
acum....cand am venit ultima oara la notar ne-a aratat un certificat de mostenitor cu toate acestea dar am refuzat sa il semnam.
de atunci nu s-a mai intamplat nimic(de prin ianuarie)
din punctul meu de vedere ea nu cred ca vrea sa vanda nimic si nici nu are cu ce sa ne despagubeasca.
intrebarea mea ar fi urmatoarea:
sa astept sa mai propuna ea ceva...dar pana cand???cat poate sta asa???
eu ce as putea face ca sa se termine o data toata chestia asta???
va multumesc si sper sa aveti rabdare sa cititi si sa imi da-ti un raspuns cat de cat concret...
vedeti ca trebuie sa acceptati succesiunea in termen de 6 luni de la deces. Parerea mea este sa mai mergeti la notar si sa solicitai desbaterea succesiunii. in functie de ce se intampla vedeti ce faceti. ..bine ar fi sa incercati o intelegere sa nu ajungeti la partaj in instanta ce poate dura si 7-8 ani...daca nu va descurcati apelati la un avocat
succesiunea am acceptato prin noiembrie sub forma de inventar, iar fratele meu fiind interzis, a facut la fel.
avocat avem...dar cred ca degeaba...el a zis ca sa mai asteptam 1/2/3 luni ca (dupa parerea lui ) o sa ne caute ea.
iar cu intelegerea ...cum sa fac??? ce naiba sa ii propun eu cand ea a zis ca e dispusa sa ne dea 3000 de euro de fiecare pana la sf anului(asta a fost prima ei propunere inainte sa mergem la notar), dupa calculele mele ar venii in jur de 10000 mii de fiecare(doar mie si fratelui meu), asta fara sa ii iau in calcul si creditele ei PERSONALE.
momentan nu am bani sa angajez alt avocat iar ca sa deschid succesiunea in instanta mi se pare(nu stiu sigur) ca , costa destul de mult
Mostenire
hag679
O persoana ce a avut 8 frati si careia i-au decedat parintii acum 28 de ani (mama) respectiv 26 de ani (tata) si nu a desbatut mostenirea , ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)