avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... SRL fara activitate - impozit forfetar si executare ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

SRL fara activitate - impozit forfetar si executare silita

Iata speta:
Societatea X SRL a fost constituita de catre doi asociati Primus si Secundus. Secundus are si calitatea de administrator al societatii. Primus este fiul lui Secundus. Societatea X figureaza ca fara activitate.
Dupa ceva timp, Secundus a decedat. Rudele (printre care si Secundus) au depus cerere de deschidere a succesiunii la instanta de judecata, incluzand in masa succesorala si actiunile firmei. Instanta urmeaza sa se pronunte in aceasta actiune.
Intre timp, impozitul forfetar nu a mai fost achitat, datoria ajungand la suma de 3000 ron. In acest moment, firma X apara in evidentele online ANAF ca fiind in faza de executare silita.
Iata si intrebarea:
- ANAF poate pune poprire pe conturile lui Primus - ca si persoana fizica - care are calitatea doar de asociat? Legea prevede ca doar administratorul firmei poate raspunde patrimonial.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 13:54, 7 Aprilie 2011
dati-mi si mie o consolare , la ce am scris mai sus
deja nu mai dorm noptile
multumesc,
@nirolf69: nu stiu de ce ati adus in aceasta discutie chestiuni care nu au legatura. In tot cazul, impozitul forfetar era datorat, in perioada de reglementare, indiferent de activitatea si profitul societatii. Drept urmare, daca societatea nu era suspendata, nu are relevanta ca a emis/incasat 2 sau 1000 facturi. Imi pare rau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere firma din oficiu? cornel_t12 cornel_t12 Detin o societate deschisa in anul 2008 (iunie). De cand a fost deschisa, societatea nu a avut nici o factura de venit, numai cheltuieli este usor pe minus ( - ... (vezi toată discuția)
Firma fara activitate raduu raduu Buna ziua, Sunt asociat cu inca o persoana la un SRL, infiintat in 2007. Societatea nu a avut activitate,nu am depus bilanturi la Reg. Comertului. Am depus ... (vezi toată discuția)
Administratorul unui srl poate fi executat ca persoana fizica? crisdragy crisdragy Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca administratorul unei societati SRL poate fi executat silit ca persoana fizica pentru neplata impozitului forfetar pe 2 ... (vezi toată discuția)