avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal

Sunt insarcinata in 9 saptamani si 2 zile. Data probabila a nasterii este 30 octombrie. Cand pot ramane in concediu prenatal legal? Multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:17, 29 Martie 2011
Din luna a 7-a
Pai nu mai e valabila varianta 63 de zile prenatal si 63 de zile postnatal si concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele in functie de recomandarea medicului sau de dorinta beneficiarului in asa fel incat perioada minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 zile. Diferenta de 84 de zile poate fi concediu prenatal.?
Da, poate fi concediu prenatal, dar sa aveti in calcul diferenta de zile pentru o nastere la termen incert.Adica, nestiind data precisa, trebuie sa va ramana obligatoriu , cel putin 42 de zile de concediu de lauzie.Daca va luati 84 de zile inainte si depasiti nr. , iar nasterea nu s-a produs, nu va raman 42 dupa...:)
1. Nu e nici o nenorocire daca in realitate va avea mai puti de 42 de zile de postnatal.
2. Nu va putea intra in CCC decat incepand cu a 43-a zi de la nasterea copilului si va avea una sau mai multe ziloe de "pauza". Nu se va intampla nimic rau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal iulyca iulyca Buna ziua. Din data de 8 mai 2012 am intrat in concediu prenatal si trebuie sa nasc pe 23 iunie 2012, deci as avea 47 zile de concediu prenatal.Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Prenatal alinacr3ata alinacr3ata sunt in somaj de 4 luni si sunt insarcinata,in acest caz pot intra in prenatal?sau ma pot intoarce la firma la care am lucrat pentru a intra in prenatal? (vezi toată discuția)
Concediu prenatal ggami ggami Buna seara! As dori sa stiu de cate sapt de sarcina se poate intra in prenatal. Daca am 30 de sapt si 2 zile si imi iau 3 zile de medical(pt copilul de trei ... (vezi toată discuția)