avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la mostenire in cadrul unui proces de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la mostenire in cadrul unui proces de succesiune

Buna ziua.
Am si eu o nelamurire: in cadrul unui proces in care se dezbate succesiunea, pot renunta la mostenire daca declar in scris acest lucru si depun declaratia la dosar?
Si as putea renunta la cota parte ce-mi revine doar in favoarea unuia dintre ceilalti mostenitori?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sorin42 , utilizator 16:25, 29 Martie 2011
renuntarea la succesiune se poate face la notar . ulterior depuneti in instanta acest act.
renuntarea nu se face in favorem , ci va profita tuturor celorlalti succesori, in mod egal.
Ok, multumesc, doar ca deja am depus acest inscris la dosar, in instanta. Sa inteleg ca renuntarea nu e valabila?
Am uitat sa mentionez ca inscrisul nu e intocmit la un birou notarial, e scris de mine si semnat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ioanabozgan ioanabozgan sot decedat in septembrie 2008.Dosarul deschiderii succesiunii a fost facut in termen de 6 luni;nu am dezbatut-o;masa succesorala= un apartament proprietate ... (vezi toată discuția)
Succesiune zago zago In cazul unei succesiuni, o persoana care este mostenitor poate imputernici pe un al mostenitor( de ex pe un frate , pe un nepot) sa-l reprezinte in ... (vezi toată discuția)
renuntare in favorem-succesiune furtd furtd buna ziua as dori sa stiu daca in cazul unei succesiuni intre 2 frati (1/2)si o matusa (1/2), (eu fiind unul din frati), in cazul in care renunt la succesiune ... (vezi toată discuția)