avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... posibilitate angajare institutie de stat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

posibilitate angajare institutie de stat?

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema: am o angajata care nu isi indeplineste sarcinile de serviciu (din lene, rea-vointa, uneori chiar necunoastere etc). Vreau sa stiu care sunt posibilitatile legale de a angaja pe altcineva pe acest post? Poate fi vorba de contract pe perioada determinata, accept orice solutie, doar sa pot aduce un om care sa isi faca treaba... Mentionez ca este vorba despre o institutie de stat.
Cel mai recent răspuns: ana12345 , utilizator 21:34, 30 Martie 2011
la angajare de ce s-a tinut cont? a fost o decizie politica,(impusa)? sau personala?
N-am idee... Pe vremea aceea era alta conducere. Si oricum, nu-mi permit sa comentez deciziile celor de dinainte. Toti facem greseli, doar ca, iata, altii platesc.
Pai...in primul rand trebuie s-o dati afara (disciplinar, pentru absente nemotivate, neglijenta in serviciu, etc). Apoi, actualizati fisa postului astfel incat atributiile respective sa nu se mai regaseasca in nici un alt post din institutie si il scoateti la concurs, conform OUG 23/2011.:D
Sper ca asta sa fie varianta... Desi azi am tot intrebat o serie de juristi si se pare ca nu e atat de simplu... Dar daca da, atunci juristul din institutie va fi urmatorul. Pentru el nicio problema de acest gen nu are rezolvare. Eu il banuiesc de lene excesiva si teama de birocratie. Oricum, multumesc, Kyandra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere tavitatavita tavitatavita Am renuntat a ma mai prezenta la munca in urm darii mele afara Verbal, considerand ca om ca mai presusus de demnitatea mea nu exista altceva mai de pret ... (vezi toată discuția)
Incetare contract munca cu acordul partilor iulispita iulispita buna sunt angajata pe perioada nedeterminata la o institutie publica si am intrat in concediu medical. in timp ce ma aflam in concediu medical am sustinut ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract individual Nabuco Nabuco Buna ziua! Am o mica firma si mi-e teama ca am facut o prostie mare. As dori sa intreb daca contractul de munca poate fi desfacut retroactiv. Un angajat nu a ... (vezi toată discuția)