avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare contract munca cu acordul partilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare contract munca cu acordul partilor

buna
sunt angajata pe perioada nedeterminata la o institutie publica si am intrat in concediu medical. in timp ce ma aflam in concediu medical am sustinut concurs la o alta institutie publica( conc medical pana la data de 21.09.2008 si concurs pe data de 15 09.2008). acum vreau sa-mi inchei contractul de munca cu acordul partilor. este nevoie de preaviz? eu trebuie sa raman doar 7 zile la vechea institutie intrucat sunt conditionata sa merg in cealalta parte( noua institutie) dupa acea data se scoate postul la concurs. (in termen de 15 zile calendaristice de la promovare concurs daca nu ma incadrez se scoate postul la concurs). ce se intampla daca nu-mi dau acordul de incetare? trebuie sa-mi dau demisia si sa stau in preaviz 15 zile calendaristice?atunci depasesc termenul in cealalta parte.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:49, 21 Septembrie 2008
Incercati sa obtineti acordul institutiei pentru incetarea cu acordul partilor (cu data care va convine pentru a va incadra in termenul dat de noua institutie) pentru ca altfel, sunteti obligata legal sa stati tot preavizul iar daca nu va prezentati la serviciu pe toata durata preavizului riscati sa va inceteze contractul de munca pentru absente nemotivate, ceea ce nu va recomand intrucat nu se stie niciodata unde veti dori sa va angajati mai tarziu si s-ar putea sa trebuiasca sa dati explicatii privind situatia creata (daca nu aveti carnet de munca, atunci puteti risca, nu se va consemna decat in actele de desfacerea a CIM iar noua institutie nu va sti cum v-a incetat contractul de munca, asta cu conditia sa nu va solicite recomandari de la vechiul loc de munca).
Angajatorul poate renunta total sau partial la preaviz sau nu . Daca are neaparata nevoie de om pe postul dvs s-ar putea sa nu fie de acord ci "acordul partilor", daca isi poate permite ca acel post sa fie liber pana vine altcine atunci va accepta. Incercati sa stati de vorba prieteneste poate va fi ok pt dvs .
Mult noroc!
Puteti solicita angajatorului incetarea c.i.m. prin acordul partilor cu o anumita data. In acest caz, nu se acorda preaviz.
multumesc pentru idee, asta intentionez sa fac .sa obtin acordul cu oanumita parte.dar imi e teama ca nu mi-l vor da, ca ua nevoie de om pe postul respectiv.
Atunci incercati prin demisie, daca nu va aproba incetarea c.i.m. prin acordul partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere contract de munca sau reducere contract de munca ? volvera volvera Buna ziua ! Sunt angajata cu 4 ore pe perioada nedeterminata la o societate comerciala, iar acum, in urma participarii la un concurs, am reusit sa fiu ... (vezi toată discuția)
Cum se poate pleca de la o firma in 15 zile marius_wiz marius_wiz am un contract de munca cu 30 de zile calendaristice preaviz la demisie si 15 zile lucratoare la concediere. cum pot pleca de azi in 15 zile ? daca as ... (vezi toată discuția)
Demisie din cadrul primariei hellboy87 hellboy87 Sunt intr-o situatie confuza in acest moment, am primit o oferta de munca mult mai buna ca cea din cadrul primariei, de inspector asistent (cu remuneratie de ... (vezi toată discuția)