Chiar daca prejudiciul a fost recuperat , fapta infractionala ramane.. Inteleg ca, pentru fapta savarsita de acea tanara, va mentineti plangerea si/i puteti cere contravaloarea ochelarilor sparti. Daca dosarul ajunge in instanta , prin declaratia dvs de parte vatamata trebuie sa declarati tot ce s/a intamplat, de la cap la coada. si despre cel care inainde de a fi talharita vi/a aruncat apa in fata.
Tot in instanta veti putea declara ca nu va sustineti declaratia data in fata organului de politie cu privire la iertarea baiatului.
Staruiti ca cei de la politie sa incheie cercetarea penala, apoi sa inainteze dosarul catre parchet pentru faza de urmarire penala, deoarece numai dupa aceea ajunge la instanta.
Oricum, chiar si o amenda penala se trece in cazierul faptuitorului..
1/1.Tinerii sunt majori toti ?
1/2.Era ziua sau noapte ?
1.Limitele pedepsei de talharie prevazute art.211 al.2 lit a c.pen,din relatarile dvs,sunt intre 5-20 de ani,in cauza existand circumstanta agravanta prev.de lit.a(doua sau mai multe persoane).
In situatia in care tinerii sunt infractori primari si vor recunoaste faptele,vor beneficia de o reducere a limitelor pedepselor cu 1/3,conform art.320 ind.1 c.pr.pen.
In functie de pozitiile lor de procesuale,fa faptul ca prejudiciul a fost recuperat,de circumstantele personale,li se pot aplica pedepse sum minimul special cu suspendarea executarii(art.81 c.pen).
2.Fiind vorba despre infractiunea de talharie,in cauza nefiind vorba despre plangere prealabila,urmarirea penala se desfasoara din oficiu,indiferent de pozitia dvs.
In privinta baiatului participant la infractiune ,puteti solicita organelor de urmarire penala sa va completati declaratiile date,aratand in cele care vor fi consemnate modul in care acesta a participat la infractiune si eventual despagubirile civile sau daunele morale solicitate.
3.In privinta politistei cu care ati discutat,daca puteti dovedi cu probe(acte,martori,alte probe) presiunile care pretindeti ca le-a facut asupra dvs,puteti formula plangere penala impotriva acesteia pentru abuz in serviciu.
Daca nu exista dovezi in sprijinul afirmatiilor dvs,nu este indicat sa formulati o astfel de plangere intrucat agenta se poate indrepta ,la randul ei,impotriva dvs,cu plangere penala pentru denuntare calomnioasa.
Puteti merge in audienta la comandantul politiei sau la seful formatiunii judiciare si sa ii relatati cele intamplate,solicitand ca aceasta sa nu mai participe la ancheta.
4.Pedepsele care vor fi aplicate infractorilor depind de probele care vor fi administrate in cauza,de participatia lor la infractiune,de antecedentele lor penale,de pozitia procesuala,de o serie de alte posibile circumstante personale si sunt la latitudinea completului de judecata