avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Batut si talharit in ziua mare...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Batut si talharit in ziua mare...

Buna ziua. Am avut o discutie cu prietenul surorii mele ,dupa care acesta s-a suparat si m-a amenintat ca am sa vad eu...dupa care a 2-a zi dupa ce ies de la servici ma trezesc cu el si inca 7(sapte) insi si ma iau la bataie imi iau rucsacul unul dintre ei si pleaca (in rucsac aveam buletinul de identitate ,suma de 160 lei si verigheta).La fata locului erau multe persoane care tipau sa ma lase care se uitau pur si simplu.Acum am fost la politie si am depus plangere dupa care am fost la medicul legist ;si am un singur martor(restul nu au vrut sa se complice)care a dat si el o declaratie(el a vazut tot ,de cand m-au batut pana au luat rucsacul si au plecat, tot el a chemat si politia in momentul acela). Problema este ca prietenul surorii mele nu recunoaste de rucsac ,nu stie (desi am martor care confirma ca unul dintre ei a luat acel rucsac) Eu unul i-am cerut 100 mil si nu dau plangerea in instanta .Mai stiu un lucru ca nu mai are antecedente penale.Acum intrebarile mele sunt:
1.Daca dau plangerea in instanta el va fi retinut in scurt timp (totusi e un pericol public)???
2.Are sanse sa scape fara sa faca puscarie?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:57, 9 Octombrie 2009
Fapta savarsita de prietenul surorii dvs. se numeste talharie. Pedeapsa in cazul acestei infractiuni este destul de aspra si nu este trecuta cu vederea , intrucat are o periculozitate siciala sporita. Acum , veti vedea pe parcursul anchetei ce pedeapsa isi vor primi si ceilalti , daca sunt doar participanti sau coautori...parerea mea este ca nu va scapa usor, daca exista probe solide ca pe langa violente s-au sustras si bunurile despre care amintiti.
După cum spunea şi colegul, faţă de circumstanţele espuse de dumneavoastră este foarte probabil să se fi început cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie, ori această infracţiune nu se cercetează la plângerea prealabilă, iar împăcarea părţilor nu înlătură răspunderea penală.

Cu alte cuvinte, dumneavoastră nu mai aveţi mijloace să opriţi cursul procesului penal. Acesta va merge înainte, indiferent că veţi "da plângerea în instanţă" sau nu.

În ce priveşte banii, degeaba vi-i mai dă acum, pt. că nu-l puteţi ajuta cu nimic prin retragerea plângerii. Constituiţi-vă parte civilă, pentru a recupera costul rucsacului şi a bunurilor din el şi pentru eventuale daune morale.

În ce priveşte şansele lui de a scăpa de puşcărie, depinde ce va rezulta din cercetări - a instigat sau nu la tâlhărie, v-a lovit, v-a luat sau nu rucsacul etc. Depinde şi de avocatul său.

Totuşi, la o primă vedere, pare un caz care are şanse să se finalizeze cu o pedeapsă cu executare.

E savarsita o infractiune de talharie , in varianta agravata a acesteia , si , aplicarea pedepsei cu inchisoarea (in regim privativ de libertate)e solutia cea mai aproape de adevar.
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Aspectele mentionate conduc catre incadrarea faptei sub incidenta art 211 Cod penal=talharia.Conteaza mult declaratiile tuturor partilor implicate.
Daca a-ti formular plangere la politie,aveti obligatia sa asteptati concluziile acestora ,care functie de probe vor dispune o incadrarea a faptei.Procurorul supravegheetor analizand competent faptele si probele la dosar va dispune in final solutia ,rezolutie sau rechizitoriul .
Masura retinerii este putin probabila
Referitor la dorinta dvs cu privarea de libertate,suverana in solutionare este instanta de judecata si nimeni nu se poate substitui acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talharie PaulB17 PaulB17 Buna seara,as dori si eu sa stiu ceva,acum ceva timp(3,4 luni) 2 prieteni au savarsit o infractiune de talharie,Unul avand varsta de 17 ani a lovit persoana ... (vezi toată discuția)
Talharie fanio fanio an seara de 24 decembrie mam antors ampreuna cu sotul meu si cei 4 copii cu varstele cuprinse antre 6 si11ani de la niste prieteni neam antalnit cu 4 indivizi ... (vezi toată discuția)
Reincadrarea faptei de tilharie in cazul in care s-a recuperat prejudiciul si inculpatul doar a strins-o de mina pe victima altul fiind de fapt autorul tilhariei* dekko_flori dekko_flori baiatul meu de 19 ani a plecat la 7 dimineata impreuna cu baiat de 24 de ani la plimbare cu bicicleta,pe drum cel de 24 ani a atacat o femeie si i-a luat ... (vezi toată discuția)