avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cand pot obtine un nou permis?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cand pot obtine un nou permis?

Buna ziua, problema mea este urmatoarea:
- am fost condamnat la 10 luni cu suspendare pentru un accident auto in care partea majora a vinovatiei a apartinut celeilalte parti.
Acum, intrebarea mea este urmatoarea:
- Cand pot obtine un nou permis de conducere?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
andrei_pleso, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrei_pleso , utilizator 22:20, 30 Martie 2011
La un an de la ramanerea definitiva de condamnare,puteti introduce dosarul in vederea redobandirii permisului de conducere la politia competenta.
Veti urma aceleasi etape ca si la obtinerea pemisului care v-a fost anulat
nu conteaza cat e pedeapsa, cand se prescrie si alte chestii de genul? e termen fix de 1 an in toate cazurile?
Fix 1 an de zile asa cum a mentionat si colegul mediator de mai sus.
Mult succes in continuare!
Va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la
data ramanerii definitive a hotararii de condamnare-art116 al.1 lit b)din Oug. 195/2002.
Acest termen este prevazut de textul de lege,pentru pedpesele aplicate
cu suspendarea conditionta a executarii pedepsei si pentru cele cu suspendarea executarii sub supraveghere, indiferent de cuantumul pedepsei aplicate.
In ceea ce priveste termenul de incercare, termenul dvs. este de 2 ani 10 luni de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, perioada in care pedeapsa aplicata va figura in cazier, iar daca in aceasta perioada nu veti savarsi o alta infractiune si nici nu se va dispune revocarea suspendarii executarii pedepsei in baza art.83 si 84, veti fi reabilitat de drept.
Am facut aceasta precizare cu privire la termenul de incercare, pentru ca am observat ca faceti confuzie intre prescriere si reabilitare.
multumesc pentru raspunsul dat. numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca primesc o pedeapsa cu suspendare pentru o infractiune raman cu cazier? eu45ani eu45ani daca primesc o pedeapsa cu suspendare ptr. o infractiune ptr. conducere sub influenta alcoolului raman cu cazier ptr. totdeauna sau se prescrie dupa un anumit ... (vezi toată discuția)
Art. 87. - (1) conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool Anna-Marria Anna-Marria Buna seara! Am o mica nelamurire,si am observat ca aici se pot rezolva multe..macar din vorbe si sfaturi! In 30.11. 2007 parintii mei au avut un ... (vezi toată discuția)
Permisul anulat mariustec mariustec Buna ziua la toata lumea..as dori sa aflu cand as putea da examen pentru a redobani permisul de conducere daca solutia la judecarea cauzei pe fond a fost ... (vezi toată discuția)