avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna sau rea credinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna sau rea credinta

Buna ziua. Am auzit multe lucruri bune despre acest site de la un coleg de serviciu, sper sa ma puteti ajuta si pe mine. Cand am depus actele ptr. a revendica o casa mostenita de la parinti , am depus si la organele locale o hartie prim care ii informez de intentia de revendicare si le cer sa nu vanda casa pana la solutionarea cereri mele. Totusi casa a fost vanduta celui care a inchiriat-o. Mi s-a spus ca nu pot fi despagubita in natura, dar pot sa ma judec pe motiv ca a fost vandut cu rea credinta..
Intrebarile mele sunt:
1. Cu cine sa ma judec? Cu primaria sau cu nou proprietar. Ptr. ca daca ma judec cu primaria pot sa demonstrez ca a fost vanduta cu rea credinta deoarece am copia pe care am depus-o in care informez organele locale ca am revendicat casa.Dar daca trebuie sa ma judec cu noul proprietar cum pot sa demonstrez ca el a cumparat casa cu rea credinta ptr. ca poate spune ca nu a stiut (chiar daca stia).
2. Imi puteti spune ce sa fac, ce motive sa invoc?
3. Am real vreo sansa de reusita?
Cel mai recent răspuns: ContSters53762 , utilizator 23:18, 14 Iunie 2008
de judecat o sa va judecati cu Primaria
Mergeti cu actele la cineva, sunt importante date etc., poate aveti sanse sa anulati vanzarea... E cam greu sa dam solutii la probleme asa de complexe pe forum, ca nu avem datele necesare...

Si ca s anu ne ia cateva saptamani s adeterminam situatia de fapt, luati toate actele pe care le aveti si mergeti cu ele la un avocat intr-o consultatie.
acum s-a ivit o problema aceea ca recursul in interesul legii a fost admis si tot incert este raspunsul la intrebarea: pe ce lege ne judecam?
in fine...conventia europ. a dr. omului...l 10....dreptul comun...cam asta e ordinea de care se vor folosi instantele ca sa rezolve astfel de spete.

dvs. puteti demonstra FOARTE SIMPLU ca vanzarea a fost facuta cu rea credinta, prezentand instantei notificarea prin care va faceati cunoscuta dorinta de a revendica, inainte sa aiba loc vanzarea catre chiriasi.
la randul sau si chiriasul - actual proprietar- este dobanditor cu rea credinta, deoarece existau listele cu imobilele revendicate si el a cunoscut acest aspect in momentul cand a cumparat casa.

av. vasilescu
Buna. Multumesc ptr. raspunsuri. As mai avea o intrebare:
As dori sa stiu daca pot sa incep un nou proces de revendicare a casei,cerand anularea titlului de proprietate a statului pe cale de consecinta ca statul nu era proprietar la data vanzari imobilului si in consecinta sa cer anularea contractului de vanzare-cumparare.
Cum adica un nou proces? A mai fost unul, vechi?
Si in ce baza? Nu e autoritate de lucru judecat?
:O
Nu cred ca putem sa ne dam pareri corecte asa, pe neve... fara actele toate, fara dosarul de la Primarie etc.

Alte discuții în legătură

Revendicare imobiliara legea 10/2001 Alb07 Alb07 Am si eu o problema. S-a castigat o actiune de constatare a nulitatii absolute a unei decizii a Consiliului Mun. Bucuresti privind trecerea in proprietate a a ... (vezi toată discuția)
Cerere constatare absoluta donigao donigao Buna seara, Ma confrunt cu o situatie putin ciudata.... Sotul meu, pe vremea cand era singur a cumparat un apartament, pe care ulterior l-a vandut. Bun. ... (vezi toată discuția)
Legea lui voiculescu aureliaranetti aureliaranetti Cum bine stim cu totii,marea majoritate a persoanelor evacuate din casele nationalizate sunt cei considerati\"cumparatori de rea credinta\" si atunci cum pot ... (vezi toată discuția)