avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal (studenta)
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal (studenta)

Daca sunt studenta si am ramas insarcinata in perioada in care inca merg la scoala ,beneficiez de prenatal ?sau cel putin de ceva bani din partea statului?mentionez ca nu am lucrat niciodata .
Cel mai recent răspuns: christina22 , utilizator 10:17, 31 Martie 2011
Daca in momentul cand nasteti aveti 12 luni de cand sunteti studenta o sa beneficiati de 600lei + 200lei alocatia copilului timp de 2 ani.
1. Desi sunteti asigurata la sanatate, ca studenta, nu beneficiati de concediu de maternitate (sarcina si lauzie) deoarece nu platiti dvs. contributia la sanatate.
2. Veti beneficia insa de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani, incepand cu data nasterii copilului.
va multumesc mult pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal mamici masterande eualexandra eualexandra Buna ziua! As avea si eu niste nelamuriri. Eu sunt o viitoare mamica (sunt in luna a 6-a de sarcina) si sunt si masteranda la o facultate de stat, in anul I. ... (vezi toată discuția)
Somaj,angajare,concediu prenatal crysstyle crysstyle Sunt insarcinata in 5 luni ,mai am o luna de somaj dupa care ma voi angaja,adica platesc darile la stat,dupa aceea voi intra in concediu prenatal.As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil pentru cel de-al 2-lea copil? liliana_mihaela liliana_mihaela Buna ziua, as dori sa intreb daca in momentul in care bebelul meu face 1 an si 11 luni eu sunt insarcinata in 6 luni, pot sa primesc indemnizatie pentru cel ... (vezi toată discuția)