avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ma pot concedia?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ma pot concedia?

In mai 2009 m-am angajat la o institutie de stat. 3 luni mai tarziu am ramas insarcinata. Acum, dupa 2 ani vreau sa ma reantorc la servici iar persoana in subordinea careia lucrez mi-a spus ca nu mai vrea sa mai lucreze cu mine deoarece i-am lasat atunci cand aveau mai mare nevoie de mine si ca vrea sa angajeze pe altcineva in locul meu si pe mine sa ma dea afara sau sa ma trimita pe un alt post. Poate face asta? Pot ramane fara servici? Acum sau peste 6 luni? Astept un raspuns. Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
crisvio, utilizator
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 11:06, 30 Martie 2011
Practic pot sa va dea afara... teoretic insa postul dvs, pe concediul maternal, este sa zic asa.. in suspendare pana va reintoarceti. Acum... ca va intoarceti si ei nu va vor, sunt sigura ca o viata tihnita nu veti avea. Se intampla adesea asta in practica. Si da, ei pot sa va dea afara. dupa expirarea concediului... si pot sa va propuna si alt post. Dar veti vrea alt post? Asteptati decizia de desfacere a contractului de munca. Apoi decideti ce vreti sa faceti. O contestati sau nu.
Nu erau ei obligati, conform legii, sa ma mai tina cel putin 6 luni? Si cu ce articol ma pot concedia? Pentru ce motiv? Cat am lucrat cu ei nu au avut nimic sa imi reproseze si o recunosc si acum. Problema este ca am ramas prea repede acasa.
Si cred ca as accepta si un alt post daca chiar nu am incotro. Este o institutie de stat foarte mare.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
crisvio, utilizator
nu va pot concedia 6 luni pentru necorespundere profesionala...in rest va pot concediea pentru orice alt motiv...spre exemplu desfiintarea postului....la institutiile publice se poarta schimbarea denumirii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post dupa terminarea concediului de ingrijire copil IANISEL IANISEL Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea: -dupa incheierea concediului de ingrijire copil, firma la care lucrez, va desfiintat postul pe care eu eram ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediul pentru cresterea copilului jana24 jana24 Buna ziua, As vrea sa stiu daca, dupa revenirea din concediul pentru cresterea copilului, poti fi data in somaj imediat sau dupa o anumita perioada de timp, ... (vezi toată discuția)
Dupa concediul pentru cresterea copilului as vrea sa beneficiez de somaj Neagu Doina Neagu Doina Buna ziua, sunt in concediu pentru cresterea copilului, pe 12 martie 2011 trebuie sa ma prezint la servici. Angajatorul nu vrea sa ma mai primeasca la servici ... (vezi toată discuția)