avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contestatie in anulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contestatie in anulare

o hotarare judecatoreasca asupra careia s-a formulat contestatie in anulare si implicit s-a solicitat suspendarea hotararii, isi produce efectele pana la data solutionarii contestatiei?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters89491 , utilizator 10:57, 30 Martie 2011
probabil s-a solicitat suspendarea executarii.
Contestatia in anulare nu este suspensiva de executare, deci cel in favoarea caruia este hotararea poate cere executarea chiar silita a hotararii..chiar daca s-a formulat contestatie in anulare.
iulyian a scris:

probabil s-a solicitat suspendarea executarii.
Contestatia in anulare nu este suspensiva de executare, deci cel in favoarea caruia este hotararea poate cere executarea chiar silita a hotararii..chiar daca s-a formulat contestatie in anulare.

prin Decizia ICCJ a ramas definitiva si irevocabila o hotarare de dizolvare a unei SC.

impotriva acesteia s-a formulat cerere de suspendare a executarii si implicit contestatie in anulare.

Intrebarea mea este daca in acest caz, hot.def. si irevocab. isi produce totusi efectele pana la solutionarea cererii de suspendare si a contestatiei in anulare.
acum ...intreb...suspendarea solicitata este ceruta pe ordonanta presedintiala..provizoriu pana la solutionarea contestatiei....?
Sincer...sa fiu..acum nu stiu daca este un regim special...in cazul dizolvarii...sc...daca se aplica dreptul comun...hotararea isi produce efectele pana la solutionarea contestatiei...mai asteptati si alte opinii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita liviuu liviuu Buna ziua, Am pierdut un proces pe fond apoi recursul nu a fost admis si partea adversa a mers la un executor si am primit o somatie, notificare prin care ... (vezi toată discuția)
Executare silita faniqastefan faniqastefan Buna ziua Am pe rol o contestatie impotriva unei executari silite. In contestatie a fost ceruta anularea executarii silite ca nelegala...., anularea formelor ... (vezi toată discuția)
Restituire cautiune ContSters277537 ContSters277537 As vrea sa stiu daca in cazul in care se respinge contestatia la executare eu pot sa imi recuperez suma platita pentru cautiune la suspendarea ... (vezi toată discuția)