avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Factura asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Factura asociatie

Buna ziua,
Am cumparat un ap cu o camera intr-un bloc nou si recent a venit prima factura de la asociatie.Cand l-am cumparat si am intrebat de cheltuielile comune mi s-a zis ca se v-a plati in functie de cota indiviza(in bloc fiind si apartamente de 2 si 3 camere)
Va rog sa imi spuneti dak e normal ca sa platim curentul la nr de persoane ?
p.s. blocul este nou si e vanduta doar jumatate de scara. Scare este dotata cu neoane economice cu senzori , dar factura a venit de 3mil .Costul pe nr de persoane > decat factura la energie electrica pe apartamentul meu.E normal ?
Cel mai recent răspuns: cavallis , utilizator 17:53, 30 Martie 2011
Valoarea considerabila a facturii de energie electrica este data in mare parte de consumul foarte mare pe care-l au ascensoarele (moderne si foarte aspectoase cu care sunt dotate noile blocuri).
Cunosc si eu situatia unui bloc nou din cartierul Berceni din Bucuresti, care are 3 astfel de ascensoare si-i "usuca" pe locatari la plata energiei pentru spatiile comune (mai ales ca mai sunt destule apartamente nelocuite)
Blocul nu este dotat cu lift, spre bucuria noastra :)
Dar factura la curent este f mare 3 mil pe o scara de bloc cu 28 apartamente , si doar 16 vandute.
Nu cred ca este asa mult (la noi in luna februarie a venit factura 690 de lei pentru energia electrica pe scara unde locuiesc, bloc P+8, dotat cu lift, 35 apartamente, 81 de persoane).

La dumneavoastra 300 de lei inseamna in jur de 600 Kw + abonamentul zilnic, deci cam 20 KW/zi. Daca aveti interfon consuma si sursa interfonului, mai consuma si becurile de pe toate etajele, se aduna...
Factura noastra de curent pentru spatiile comune ajunge si la 2500 lei/2 luni pentru un condomiu cu 2 scari si 61 de ap. astfel ca la sedinta am fost de acord ca pentru apartamentele care nu erau vandute sa se plateasca 1 persoana. Acest lucru a ramas asa, deci proprietarii care sunt plecati din apartamente pentru 1 luna sau mai mult platesc cheltuieli pentru o singura persoana pentru energia electrica consumata cu lifturi, becuri, hidrofoare, poarta garaj, etc.
verificati instalatia electrica, este o ''scurgere'' de curent:O

Alte discuții în legătură

Consum mare de energie electrica ContSters189595 ContSters189595 am o intrebare mie mi se pare mult 230 kw consum energie electrica pe o scara timp de 2 luni. nu avem decat interfonul ,la fiecare apel din interfon ... (vezi toată discuția)
Intrebare consum lumina pe scara AlinaMaria23 AlinaMaria23 Cam cati kw de lumina poate consuma scara unui bloc de 3 etaje? Mentionez ca exista 8 becuri pe senzor. (vezi toată discuția)
Bun comun liftul de pe casa scarii florinfane florinfane Buna ziua ma numesc Florin Chelea si locuiesc ca multi alti romani la parterul unui bloc turn cu 10 nivele . Intrebare cum pot sa scap de plata liftului la ... (vezi toată discuția)