avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... situatie incerta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

situatie incerta

Ma aflu intr-o situatie pe care dv, cei care lucrati in domeniu, cred ca o intalniti in mod frecvent. Sunt o mamica divortata, copilasul avand 2 ani si jumatate .La divort copilul mi-a fost incredintat mie, iar tatal nu a cerut drept de vizitare. Ne-am inteles ca isi poate vedea oricand copilul (care in momentul pronuntarii divortului avea doar o luna). Vizitele tatalui au fost sporadice inca de la inceput. In urma cu o jumatate de an s-a gandit mai bine si a realizat ca, daca tot plateste pensia de intretinere, n-ar fi rau sa aibe si o hotarare judecatoreaca care sa-i dea dreptul la vizita, desi eu nu i-am interzis niciodata sa isi vada copilul. Nu m-am opus hotararii judecatoresti pe care a obtinut-o, dar pe care el nu a respectat-o niciodata. A venit in continuare(conform intelegerii noastre prealabile) sa vada copilul cand avea el timp, in cu totul alte zile decat cele scrise in hotarare. Si….surpriza! Desi si-a vazut copilul cand, unde si cat a vrut el, in momentul in care a aflat ca ma voi casatori peste cateva saptamani, ce credeti ca a facut? A cerut executarea hotararii judecatoresti. Astfel incat m-am trezit cu o somatie din partea executorului sa respect sentinta data in hotarare….si evident cu o suma de platit executorului. Avand in vedere ca el si-a vazut totusi copilul ce pot face ? Cine va plati acea suma executorului? Nu de alta, dar reprezinta suma pe care tatal i-ar datora-o copilului ca pensie de intretinere pe vreo jumatate de an.Ce ma sfatuiti sa fac ?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iunie 2008
Andeeea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andeeea , utilizator 16:59, 17 Iunie 2008
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Ceea ce ma surprinde este faptul ca a ajuns in aceasta situatie desi avea un avocat.Cu acelasi avocat va merge si la contestatia la executare ( presupun).


Inca o data va multumesc tuturor pentru raspunsuri.... Intr-adevar am un avocat (care m-a reprezentat atat in procesul de divort , cat si in cel pt vizitarea minorului) cu care nu am putut lua legatura sapt trecuta, acesta nefiind in tara. Acum problemele s-au rezolvat....sau mai bine zis le va rezolva av. meu in care am mare incredere. Dar si sfaturile dvs au fost binevenite, eram tare derutata la momentul respectiv... ;)
Mi-am dat seama de situatia dvs si de faptul ca aveti incredere in avocatul dvs.;)
Vedeti ca daca pleca prea des din tara chiar daca aveti avocat in mod scriptic, in realitate nu aveti avocat.
Sper ca incredere dvs sa nu duca la probleme care sa ajunga intr-o situatie in care se va actiona tardiv.
Stiti ca se spune ca ,, bate fierul cat e cald".;)
In cazul dvs este foarte important de respectat acest proverb.
Important este faptul ca in prezent aveti sanse sa rezolvati cu bine problema dvs.:)

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Mi-am dat seama de situatia dvs si de faptul ca aveti incredere in avocatul dvs.;)
Vedeti ca daca pleca prea des din tara chiar daca aveti avocat in mod scriptic, in realitate nu aveti avocat.


Inteleg ce vreti sa spuneti, domnule avocat. Insa intr-un orasel de provincie in care nu ai prea multe alternative, te multumesti cu ceea ce ai. Adica rau cu rau, dar mai rau fara rau.....
Am preferat sa nu schimb avocatul , si nu datorita renumelui sau, ci datorita faptului ca am fost multumita de felul in care m-a reprezentat la divort, partaj etc...Stiti si dvs cate recurg dintr-o situatie in care care doi oameni se despart si au destule de impartit....Laudabil este faptul ca a obtinut de fiecare data solutionarea pe care mi-o doream.
Sper ca lucrurile sa nu se schimbe nici in situatia actuala si pe viitor sa nu am doar av. in mod scriptic, asa cum spuneti dvs...Si daca totusi lucrurile se vor schimba, acesta va fi in mod cert un semn ca trebuie sa schimb si eu avocatul....;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac sa ma lase in pace?! mrcryss mrcryss buna ziua!va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat.am trecut printr-un divort,am obtinut un program de vizitare (primul si al trei-lea weekend,toate ... (vezi toată discuția)
Minora poate fi luatã cu forța de cãtre executor judecãtoresc? MIUTZA27 MIUTZA27 Buna ziua! Sunt mama unei fetite de 2 si 6 luni... Minora e născută după desfacerea casatoriei, si a crescut exclusiv cu mine ( bunicii materni m-au ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are tatal pe care nu il cunoaste? Alina_Meli Alina_Meli Buna ziua am un baiat de 12 ani pe care l-am crescut cu actualul meu sot, fiind divortata de mai bine de 10 ani (de fostul). A platit pensie pt minor la ... (vezi toată discuția)